Cloudera boekt enorme omzet groei en nettoverlies

15-06-2019 | door: Witold Kepinski

Cloudera boekt enorme omzet groei en nettoverlies

Big Data specialist Cloudera boekte het afgelopen kwartaal een enorme omzet groei en nettoverlies. De totale omzet voor het kwartaal groeide met 81 procent naar 187,5 miljoen dollar. DE abonnementsomzet was 154,8 miljoen dollar. Het nettoverlies steeg van 52,3 naar 103.1 miljoen dollar.

Cloudera kreeg tijdens laatste kwartaal minder orders van bestaande klanten die meestal voor veel omzet zorgen. De samenwerking met partner IBM wordt uitgebreid waarbij Big Blue Hortonworks en Cloudera oplossingen verkoopt. Het verkoopteam van Cloudera kan IBM producten, waaronder Big SQL, doorverkopen.

Cloudera ceo Tom Reilly heeft het big data en Hadoop bedrijf inmiddels verlaten. Reilly, die sinds juni 2013 leiding geeft aan Cloudera, zorgde dat het bedrijf een beursnotering kreeg. Daarna vond er een fusie plaats met Hortonworks. Hij zou juli van dit jaar uit het bedrijf stappen.Martin Cole, de bestuursvoorzitter van Cloudera en een voormalige manager van Accenture, heeft nu een interim-functie totdat een nieuwe vaste ceo wordt aangenomen.Reilly's aankondiging dat hij gaat vertrtekken zorgde voor een daling van bijna 30 procent in de aandelenkoers van Cloudera.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud