Dell EMC en Cisco tweaken geconvergeerde VxBlock 1000

13-06-2019 | door: Witold Kepinski

Dell EMC en Cisco tweaken geconvergeerde VxBlock 1000

Dell EMC en Cisco hebben hun geconvergeerde VxBlock 1000 infrastructuur systeem getweakt. Hierbij legt de nadruk op een moderne end-to-end NVMe-over-fabrics (NVMe-oF) infrastructuur.

Dell EMC en Cisco werken de komende tien jaar verder samen aan producten met een geconvergeerde infrastructuur (CI). Het gaat om samenwerking rond productontwikkeling, marketing en sales.

De twee partners werken nu vooral rond het VxBlock 1000 systeem die bestaat uit Cisco UCS servers en Nexus switches, Dell EMC storage, VMware virtualisatie met onderhoud en ondersteuning van Dell EMC.

Nu heeft de VxBlock 1000 een nieuwe geïntegreerde Cisco Compute (UCS) en opslag (MDS) 32G opties. Hierdoor worden de PowerMax toepassingen krachtiger door NVMe over een VxBlock stack te leveren. De nieuwe Cisco 32G SAN opties bestaan uit de MDS 9148T / MDS 9396T 32 GB FC SAN-switches en MDS 9700 32 GB FC-module met ingebouwde SAN Analytics. Deze zorgen voor een naadloze overgang naar FC-NVware-workloads zonder een hardware upgrade in de SAN te hoeven te doen. De nieuwe UCS-rekenopties zijn VIC-kaartopties die de netwerkstructuur rechtstreeks uitbreiden naar zowel servers als virtuele machines.

Data Protection

Dell EMC breidt verder de geïntegreerde data protection mogelijkheden van de VxBlock 1000 uit naar hybride en multi-cloud-omgevingen, waaronder Amazon Web Services (AWS). De release, die in juli beschikbaar komt, bevat opties om VMware workloads en gegevens te beschermen met behulp van de nieuwe Data Domain Virtual Edition en Cloud Disaster Recovery-softwareopties.

In de zomer komt ook een update voor het beheerplatform VxBlock Central 2.0 met modulaire licentes, inclusief inventarisrapportage en waarschuwingen.

De nieuwe Lifecycle Management-editie die later in 2019 komt, bevat de mogelijkheid om software-upgrades om de systeemprestaties te optimaliseren. Dit omvat een nieuwe multi-tenant, cloud-gebaseerde database op basis van Cloud IQ. De software verzamelt en bewaart de CI componentinventaris die door de klant is gestructureerd, waardoor het gebruik van de cloudgebaseerde analysebewaking wordt verbeterd, aldus Dell EMC.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud