Foxconn baas Terry Gou wil president van Taiwan worden

10-06-2019 | door: Witold Kepinski

Foxconn baas Terry Gou wil president van Taiwan worden

Foxconn oprichter Terry Gou wil in 2020 president van Taiwan worden. Daarvoor moet wel het management worden aangepast zo meldt Reuters.

Hardwaremaker Foxconn, dat onder andere Apple hardware maakt, is van plan zijn managementstructuur te herzien om meer senior managers te betrekken bij de dagelijkse bedrijfsvoering in een soort co-management model, zo meldt  Reuters.

De 68-jarige Gou heeft sinds de oprichting de dagelijkse en strategische leiding stevig in handen. Dat gaat nu dus veranderen. Zo zou de baas van de Foxconn chip unit, Liu Young, klaarstaan om Gou te vervangen als voorzitter.

De aandelen in Foxconn (Hon Hai Precision Industry) zijn bijna met een kwart gedaald sinds Gou in april zijn plannen aankondigde om president te worden. 

Foxconn maakt zich zorgen over een escalatie van de handelsoorlog tussen de VS en China. Daarom zijn er plannen om productielijnen van Zuidoost-Azië naar India te verplaatsen om de business risico's in China te verminderen. Foxconn zet daarom in op nieuwe technologieën, waaronder 5G telecom infrastructuur en kunstmatige intelligentie (AI) om zijn productievermogen te vernieuwen.

Gou richtte Hon Hai op in 1974. In 1988 opende hij zijn eerste fabriek in China in Shenzen. Hij is goed voor een vermogen van 6,2 miljard dollar.

Foto: Wikipedia: Door dilmarousseff - https://www.flickr.com/photos/dilma-rousseff/5781202680/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21672831

Terug naar nieuws overzicht