Google neemt BI- en analytics bedrijf Looker over

06-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Google neemt BI- en analytics bedrijf Looker over

Google, onderdeel van Alphabet, neemt BI- en analyticsbedrijf Looker over. Looker levert een unified platform voor business intelligence, data applicaties en embedded analytics. Met de overname is een bedrag van 2,6 miljard dollar gemoeid. Looker wordt onderdeel van Google Cloud.

Door Looker toe te voegen aan Google Cloud wil Google klanten helpen te profiteren van de mogelijkheden van analytics, machine learning en kunstmatige intelligentie (AI). Looker biedt meer analytische functionaliteiten, waaronder de mogelijkheid data te extraheren of juist integreren om inzichten te verkrijgen, embedded analytics en visualisaties.

'Data op nieuwe manieren gebruiken'

"Google Cloud wordt door veel leidende organisaties wereldwijd gebruikt voor analytics en besluitvorming. De combinatie van Google Cloud en Looker stelt klanten in staat data op nieuwe manieren te gebruiken om hun digitale transformatie te drijven", zegt Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. "We blijven toegewijd aan onze multi-cloud strategie en zullen de mogelijkheden van Looker uitbreiden om data in verschillende clouds te analyseren."

"De combinatie van Looker en Google Cloud ondersteunt onze missie die wij vanaf het begin hebben: om mensen te helpen slimmer gebruik te maken van data", aldus Frank Bien, CEO van Looker. "Nu hebben we een groter bereik, meer middelen en de slimste koppen in zowel analytics en cloud infrastructuur om een spannende toekomst te bouwen voor onze klanten en partners. Samen vinden we uit hoe je zakelijke problemen met data kunt oplossen op een andere schaal en met een andere waarde."

"Eén van de belangrijkste manieren waarop wij Google's missie nastreven is door bedrijven te helpen die van hen te realiseren", legt Sundar Pichai, CEO van Google, uit. "We zijn verheugd Looker te verwelkomen op Google Cloud en kijken ernaar uit samen te werken om onze klanten te helpen enkele van hun grootste uitdagingen op te lossen."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud