Orange Business Services geeft inzicht in applicatieprestaties met Visibility-as-a-Service

06-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Orange Business Services geeft inzicht in applicatieprestaties met Visibility-as-a-Service

Orange Business Services verbetert zijn Visibility-as-a-Service (VaaS) om bedrijven te helpen bij het giswerk weg te halen uit de end-to-end applicatieprestatie-meting. De oplossing zorgt dat de ervaring van de eindgebruiker wordt geoptimaliseerd met de uitrol van nieuwe oplossingen, zoals SD-WAN en volledige cloudmigratie. Orange wil hiermee een basis bieden voor bedrijfstransformaties.

De oplossing is gebaseerd op Riverbed's SteelCentral Aternity-technologie. Hiermee is end-to-end prestatiebewaking van de digitale ervaring tot op het apparaat van de eindgebruiker mogelijk, ook in complexe wereldwijde ICT-infrastructuren. De technologie is nu voor het eerst beschikbaar als managed service vanuit elke wereldwijde serviceprovider.

Problemen opsporen en oplossen

Door het apparaat van de eindgebruiker op te nemen in de oplossing voor het monitoren van applicatieprestaties, kunnen ICT-afdelingen problemen accuraat opsporen en oplossen. Gevolg hiervan is dat afdelingen minder naar elkaar wijzen. Het stelt hen zelfs in staat potentiële prestatieproblemen te identificeren voordat de gebruiker hiermee wordt geconfronteerd. Vervolgens kan men proactief stappen nemen om problemen in het apparaat, de toepassing of de infrastructuur op te lossen. Hierdoor worden oproepen naar de ondersteuningsafdeling beperkt en de algehele ervaring van digitale gebruikers en eindgebruikers verbeterd.

Een van gebruikers van de dienst is het internationale advocatenkantoor Simmons & Simmons, dat het gebruikte om een belangrijke ICT-software-upgrade te ondersteunen. "Visibility-as-a-Service van Orange Business Services speelde een belangrijke rol bij de migratie van al onze advocatencomputers naar Windows 10. Het gaf ons inzicht in de pc-prestaties op gebruikersniveau, waardoor wij konden kijken of er een probleem was voor migratie. Door de nodige proactieve stappen te nemen, hebben we het Windows 10 platform wereldwijd kunnen uitrollen zonder onderbrekingen of downtime. Als een belangrijk wereldwijd advocatenkantoor is dit een cruciale vereiste, omdat onze advocaten te allen tijde moeten kunnen werken”, zegt Ross Jeremy, Modern Workplace-teamleider bij Simmons & Simmons.

Grote uitrol en voortdurende verbetering

Visibility-as-a-Service ondersteunt belangrijke implementaties, zoals SD-WAN, Microsoft- en cloudmigraties, omdat het de impact op de eindgebruiker voor en na de wijziging kan meten. Het speelt ook een belangrijke rol bij het continu optimaliseren van de infrastructuur door de impact van eventuele kleine wijzigingen op gebruikers te kunnen detecteren, zoals een nieuwe softwarepatch.

"Als carrier-grade integrator is Orange Business Services goed gepositioneerd om grote transformatieprojecten voor onze klanten uit te rollen en beheerde oplossingen te integreren, zoals de Riverbed SteelCentral Aternity dienst. Deze oplossing voegt nog een stuk toe aan onze connectiviteitsportfolio om de beste gebruikerservaring voor onze klanten te bieden. De holistische kijk op applicatieprestaties is van onschatbare waarde, niet alleen voor verandermanagement in projecten, maar ook gedurende de gehele levenscyclus van services", zegt Pierre-Louis Biaggi, vicepresident Connectivity Business Unit bij Orange Business Services.

"Bedrijven bevinden zich tegenwoordig in verschillende stadia van digitale transformatie, omdat ze onder toenemende druk staan om klanten aantrekkelijke en snellere digitale diensten te bieden", zegt Andy Elder, salesmanager bij Riverbed. "Met de integratie van Riverbed technologie in de beheerde oplossingenportfolio van Orange kunnen Orange Business Service en Riverbed snel nieuwe diensten op de markt introduceren om in te spelen op de veranderende behoeften van toepassingen en netwerken. Het vermogen van Riverbed om appprestaties en de digitale en gebruikerservaring te meten en te monitoren en pro-actief SaaS en cloud gebaseerde applicaties te versnellen naar iedereen, overal, ongeacht locatie, is echt uniek in de branche."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud