Koppeling Microsoft Azure en Oracle Cloud

06-06-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Koppeling Microsoft Azure en Oracle Cloud

Microsoft en Oracle hebben een samenwerkingsverband voor cloud interoperabiliteit aangekondigd waarmee klanten kunnen migreren en bedrijfskritieke bedrijfsbelastingen kunnen uitvoeren in Microsoft Azure en Oracle Cloud.

Bedrijven kunnen nu Azure-services, zoals Analytics en AI, verbinden met Oracle Cloud-services, zoals Autonomous Database. Door klanten in staat te stellen een deel van de workloads binnen Azure en een ander deel van dezelfde worklaods binnen de Oracle Cloud uit te voeren, biedt de samenwerking een sterk geoptimaliseerde, best-of-both-clouds-ervaring, aldus de twee partners Samen bieden Azure en Oracle Cloud klanten een one-stop-shop voor alle cloudservices en -toepassingen die ze nodig hebben om hun hele bedrijf te runnen zo meldden Oracle en Microsoft. De samenwerking geldt voor de VS. Er zijn plannen om uit te breiden naar andere regio's.

Cloud

Door Azure en Oracle Cloud met elkaar te verbinden via netwerk- en identiteitsinteroperabiliteit, kunnen migraties volgens de twee hyperscalers naadloos worden verbeterd. Deze samenwerking levert een directe netwerkverbinding tussen twee clouds, en biedt tegelijkertijd klantenservice en ondersteuning die bedrijven van de twee bedrijven gewend zijn zo beloven de twee bedrijven.

Software

Naast het bieden van interoperabiliteit voor klanten die Oracle-software gebruiken voor Oracle Cloud en Microsoft-software op Azure, worden nieuwe en innovatieve scenario's mogelijk gemaakt, zoals Oracle E-Business Suite of Oracle JD Edwards uitvoeren op Azure met een Oracle Autonomous Database die op Exadata-infrastructuur in de Oracle Cloud werkt.

Lees meer details op https://aka.ms/OracleOnAzure of https://www.oracle.com/cloud/oci-azure.html.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud