SUEZ ontwikkelt self-service pricing tool voor bedrijven
05-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SUEZ ontwikkelt self-service pricing tool voor bedrijven

SUEZ heeft een eigen eCommerce portal met het behulp van het low-code platform van Mendix. Met deze self-service tool kunnen (potentiële) zakelijke klanten van SUEZ in het Verenigd Koninkrijk eenvoudig een berekening uitvoeren voor de kosten van het afvalbeheer. De SUEZ eCommerce portal werd in minder dan drie maanden ontwikkeld met het Mendix low-code platform. De nieuwe applicatie heeft al gezorgd voor meer dan 500.000 GBP aan nieuwe omzet en omdat het een nieuw sales-kanaal betreft heeft het de acquisitiekosten met 20% teruggebracht.

De SUEZ eCommerce portal integreert postcodes met de data en prijsmodellen van SUEZ zodat klanten direct een nauwkeurige offerte krijgen. Om ervoor te zorgen dat IT samen met de business kon werken aan de ontwikkeling van de tool, gebruikte SUEZ het visuele ontwikkelplatform van Mendix. Daarmee kon de nieuwe applicatie binnen korte tijd worden ontwikkeld.

Miljoenen opties in pricing engine

"Onze missie is om te leven in een maatschappij waarin er geen afval meer bestaat", zegt Matt Rogers, chief information officer bij SUEZ in het Verenigd Koninkrijk. "We gebruiken low-code technologie niet alleen om de impact van afval op het milieu te minimaliseren, maar om het volledig te elimineren uit onze interne systemen en processen. Het feit dat we te maken hebben met 10.000 postcodegebieden in ons land, elk met eigen regels voor ieder type afval, zorgt ervoor dat er letterlijk miljoenen opties zijn in onze pricing engine. We konden geen oplossing vinden die tegemoet kwam aan onze eis om de prijzen aan te passen aan de verschillende geografische locaties, dus hebben we zelf een applicatie ontwikkeld."

SUEZ hergebruikt in het Verenigd Koninkrijk 8,5 miljoen ton afval en produceert meer dan 1,1 miljoen MWh aan hernieuwbare energie per jaar. Dankzij het feit dat assets voor verschillende toepassingen kunnen worden ingezet, wil SUEZ het gebruik van het Mendix-platform verder uitbreiden om meer applicaties te ontwikkelen die helpen de impact van afval op het milieu te verminderen.

'Ideeën omzetten in applicaties'

"Als er iets ontbreekt in ons applicatieportfolio kunnen we low-code inzetten om snel nieuwe ideeën om te zetten in applicaties", vertelt Rogers. "We kunnen nu projecten opstarten die voorheen niet mogelijk waren, omdat de benodigde technologie er niet was. Door Rapid Application Development met low-code kan iedere medewerker die een idee heeft om processen te verbeteren dit in de praktijk brengen."

"De waarde aantonen van IT-investeringen is een lastige taak voor iedere CIO", zegt Derek Roos, CEO van Mendix. "Het gebruiken van low-code technologie waarmee ieder team kan bijdragen aan het proces van software-ontwikkeling, is een manier om snel resultaat te behalen. SUEZ, voorloper in een ogenschijnlijk traditionele sector, heeft een enorme stap gemaakt in hun digitale transformatie waarmee het niet alleen klanten de informatie geeft om een goede keuze te maken, maar ook zelf het aanbod in het Verenigd Koninkrijk kan uitbreiden en meer klanten kan bedienen tegen lagere kosten."

Terug naar nieuws overzicht