Kaspersky Lab wijzigt naam in Kaspersky

04-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Kaspersky Lab wijzigt naam in Kaspersky

Kaspersky Lab wijzigt zijn naam in Kaspersky. Ook heeft het bedrijf een nieuwe missie opgesteld: 'bouwen aan een veilige wereld'. Hiermee benadrukt Kaspersky haar focus op een betrouwbare en transparante toekomst waarin iedereen op een beschermde manier een beroep kan doen op eindeloze technologische mogelijkheden.

"De nieuwe merkstrategie weerspiegelt de verschuiving van 'cybersecurity' naar zogeheten 'cyber-immuniteit'. Digitale veiligheid gaat veel verder dan bescherming van computers. In een wereld waarin iedereen en alles met elkaar verbonden is, moeten we ervoor zorgen, dat ons hele ecosysteem beschermd is. Mens en technologie werken heel intensief samen waarbij er nauwelijks nog verschil is tussen een online en offline wereld. Dat betekent dat veiligheid al geborgd moet zijn bij het ontwerp van systemen en processen. Dat is heel anders dan een optionele beveiligingslaag toevoegen aan bestaande producten, processen en systemen", vertelt Martijn van Lom, Country Manager bij Kaspersky.

'Onherkenbaar veranderd'

"Vanaf de oprichting van ons bedrijf 22 jaar geleden is zowel het cyberdreigingslandschap als onze industrie onherkenbaar veranderd. We bouwen voort op onze succesvolle resultaten tot nu toe waarbij we miljoenen burgers en bedrijven beschermen tegen cyberdreigingen. Echter, we gaan een stap verder met het bouwen van een veiligere wereld die immuun is voor cyberdreigingen. Een flinke ambitie. Tegelijkertijd heeft iedereen het recht om te genieten van de vele voordelen van technologie. Daar moeten we voor blijven strijden", concludeert Eugene Kaspersky, CEO bij het gelijknamige beveiligingsbedrijf.

In de Benelux wordt de nieuwe merkstrategie gefaseerd uitgerold. Naar verwachting zijn alle aanpassingen begin 2020 gerealiseerd.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security