Dataiku versterkt sales-organisatie met Wouter Kroon

05-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Dataiku versterkt sales-organisatie met Wouter Kroon

Wouter Kroon (foto) is per 1 juni in dienst getreden bij Dataiku, leverancier van enterprise AI- en machine learning-platformen. Als Senior Account Executive is hij bij Dataiku verantwoordelijk voor de sectoren overheid en healthcare en richt hij zich op het verder ontwikkelen van het Nederlandse klantportfolio.

Kroon is afkomstig van analytics-specialist SAS waar hij de afgelopen 7 jaar succesvol was als Senior Account Executive voor de publieke sector. Daarvoor was hij werkzaam bij onder meer Human Inference, SAP en Oracle.

Data en AI democratiseren

Kroon is enthousiast over zijn overstap naar Dataiku. "Het is een vernieuwende, dynamische organisatie met een startup cultuur die me ontzettend aanspreekt. Dataiku loopt voorop als het gaat om het democratiseren van data en AI. Ik zie dan ook veel kansen om organisaties in Nederland te laten profiteren van de uitgebreide mogelijkheden die het platform biedt om iedereen met behulp van data, betere beslissingen te laten nemen."

Het van origine Franse Dataiku groeit snel en haalde vorig jaar nog een investering van 101 miljoen euro binnen. Ook werd het door Gartner benoemd tot ‘Challenger’ in het Gartner Magic Quadrant voor Data Science en Machine Learning Platformen 2019. Het bedrijf opende een kantoor in Australië, waarmee het de eerste stap zette op de APAC-markt. Organisaties als Unilever, BNP Paribas, GE Aviation en Eyeon gebruiken het platform van Dataiku om de kracht van data en AI te benutten om inzichten te creëren. Zonder daarbij hulp in te hoeven roepen van een data scientist of IT-team.

Groei in Nederland versnellen

"Met Wouter halen we een waardevolle sales professional in huis die onze groei in de Nederlandse markt verder kan versnellen", zegt Hylke Visser, Director Sales & Business Development bij Dataiku. "Hij heeft een indrukwekkend track record en weet welke meerwaarde enterprise AI kan hebben voor organisaties die voorop willen lopen in hun sector. We zijn dan ook verheugd om Wouter aan ons team te mogen toevoegen."

Wouter Kroon is op 3 juli namens Dataiku aanwezig op het iBestuur congres.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People