Witold Kepinski - 04 juni 2019

Sophos koopt Rook Security

Sophos koopt Rook Security image

Sophos, aanbieder op het gebied van network- en endpoint security, heeft bekendgemaakt dat het voor een onbekend bedrag Rook Security heeft overgenomen, een aanbieder op het gebied van managed detection en response (MDR) diensten. Rook Security biedt een 24/7 team van cyberthreat hunting en incident response experts die beveiligingsincidenten voor bedrijven van elke omvang monitoren, opsporen, analyseren en waar nodig actie ondernemen. Het particuliere bedrijf werd opgericht in 2008 en heeft zijn hoofdkantoor in Indianapolis in de Amerikaanse staat Indiana.

Sophos verruimt het aanbod van MDR diensten middels Rook Security's geavanceerde mogelijkheden voor threat detection, research en response te combineren met haar recent verworven DarkBytes- technologieplatform. Als channelcentrisch bedrijf zal Sophos de nieuwe MDR-services leveren via zijn netwerk van ongeveer 47.000 channelpartners wereldwijd.

Services

Joe Levy, Chief Technology Officer bij Sophos: “Cybercriminelen proberen meedogenloos organisaties te exploiteren met technieken die variëren van tried-and-true phishing-e-mails tot de meer recente trend van 'hacker pen-testing' om zwakke plekken in hun netwerk te vinden. Als gevolg hiervan hebben bedrijven 24/7 behoefte aan monitoring en beheer van wat er op hun netwerk gebeurt. Maar velen van hen beschikken niet over de expertise, kunnen de beveiligingsteams intern niet bijbenen of hebben deze zelf niet optimaal kunnen configureren om de beveiliging rond de klok te beheren. Met MDR kunnen de channel partners van Sophos bedrijvenvan deskundige services voorzien die continu beveiligingsincidenten detecteren, opsporen en erop reageren.”

Security

Sophos is ook van plan de gesynchroniseerde beveiligingstechnologie en productportfolio in lijn te brengen met de Rook Security’s 24/7-diensten voor MDR-klanten. Experts van Rook Security zullen dan ook het beveiligingsgedrag van klanten kunnen beoordelen om te zorgen voor optimale beleidsconfiguraties voor Sophos-producten op verschillende locaties.

Data

"Rook Security biedt MDR-diensten om cyberbedreigingen te detecteren en te elimineren. Door middel van threat hunting en data-analyse detecteren en verminderen de experts van Rook Security snel actieve aanvallen, " zegt J.J. Thompson, oprichter en CEO van Rook Security. "We zijn verheugd om onze experts en innovatieve dienstverlening aan Sophos te introduceren. Samen kunnen we snellere, effectievere mogelijkheden voor detectie en reactie van bedreigingen implementeren om bedrijven nog beter te beschermen.”

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024