Toucan Toco wint 1,3 miljoen euro voor doorontwikkeling data-storytelling

03-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Toucan Toco wint 1,3 miljoen euro voor doorontwikkeling data-storytelling

Een innovatiewedstrijd van investeringsbank Bpifrance is gewonnen door Toucan Toco, gespecialiseerd in data-storytelling. Het bedrijft ontvangt 1,3 miljoen euro. De helft van dit bedrag is een gift voor de verdere uitbouw van de eigen R&D, terwijl de andere helft een lening is om innovatieprojecten te kunnen co-financieren. Met het geld wil Toucan Toco onder andere een 'Smart Partner Platform' opzetten. Partners kunnen hierdoor hun klanten data-storytelling dashboards aanbieden zonder tussenkomst van Toucan Toco.

Data-storytelling is het visualiseren van bedrijfsinformatie, zodat medewerkers betere beslissingen kunnen nemen. Een CEO wil bijvoorbeeld weten hoe zijn bedrijf er financieel voorstaat zonder dat hij hiervoor tien verschillende Excel-sheets hoeft te bekijken, een marketeer wil direct zien hoe zijn campagnes presteren en de HR-manager heeft baat bij inzicht in het ziekteverzuim binnen de organisatie. Het platform van Toucan Toco brengt verschillende databronnen binnen een organisatie samen en zorgt door middel van eenvoudige visualisaties voor een helder overzicht.

Smarter Partner Platform

Met het 'Smarter Partner Platform' kunnen partners, van consultancy-bedrijven tot software-leveranciers en IT-integrators, zelf connectoren ontwikkelen en informatiesystemen koppelen aan het platform van Toucan Toco. Een connector, die bijvoorbeeld een specifiek financieel systeem koppelt aan een HR-applicatie, kan via het platform ook aangeboden worden aan andere klanten of worden aangekocht door andere partners. Hiermee verdient een partner de investering voor het ontwikkelen van de connector weer terug. Het platform maakt gebruikt van kunstmatige intelligentieom de toegevoegde code en nieuwe content te controleren op fouten en de veiligheid van de data te garanderen. In een tweedaagse training krijgen geïnteresseerde partijen het platform onder de knie. Hiervoor is geen technische voorkennis vereist.

"Het is voor startups en scale-ups erg belangrijk om goed ondersteund te worden door ecosysteem van behulpzame partners", stelt Baptiste Jourdan, mede-oprichter en business development director van Toucan Toco. "Wij zijn trots dat ons idee is beloond door een organisatie als BPI. Deze financiële ondersteuning helpt onze groei te verstellen en nog meer in te zetten op R&D, zonder hierbij onze onafhankelijkheid te verliezen."

Toucan Toco werd in 2014 opgericht en heeft ondertussen 75 mensen in dienst en meer dan honderd grote klanten, zoals BNP, Crédit Agricole en ADP. In 2018 opende het bedrijf kantoren in onder andere Nederland, Spanje en Italië en recent opende Toucan Toco een vestiging in de Verenigde Staten. Toucan Toco wijst erop nooit gebruik te hebben gemaakt van externe financiering.

Terug naar nieuws overzicht