Witold Kepinski - 31 mei 2019

Insight Partners koopt Recorded Future

Insight Partners koopt Recorded Future image

Insight Partners koopt Recorded Future, specialist in bedreigingsinformatie, voor 780 miljoen dollar. Recorded Future zal gebruikmaken van Insights ervaring en interne consulting afdeling, Insight Onsite, om haar technische en productvisie te bevorderen via een reeks van op groei gerichte activiteiten.

Vandaag de dag is Recorded Future een groot particuliere bedrijf voor bedreigingsintelligentie-software, met meer dan 400 klanten en het toevoegen van honderden nieuwe klanten per jaar in alle geografische regio's en sectoren aan het unieke SaaS-platform.

Recorded Future heeft de afgelopen tien jaar een enorme organische groei gekend, aangezien de markt voor dreigingsinformatie snel is blijven groeien, met een directe impact op aangrenzende categorieën zoals beveiligingsactiviteiten, kwetsbaarheidsmanagement en risico van derden.

API

Wereldwijd investeren organisaties van elk formaat jaarlijks miljarden dollars om effectieve beveiligingscontroles en -operaties op deze gebieden mogelijk te maken, en Recorded Future is volgens de investeerder gepositioneerd om te profiteren van een scala aan kansen. Recorded Future stelt haar klanten in staat door het leveren en verbruiken van haar intelligentie op een vrijwel gelijk niveau in haar webgebaseerde browserportal voor op mensen gebaseerde analyses, en haar API voor machinale verrijking en actie in haar beveiligingsworkflows.

Strategie

Christopher Ahlberg, medeoprichter en CEO van Recorded Future, zei: "Mijn leiderschapsteam en ik hebben het voorrecht gehad om een aantal jaar samen te werken met Mike Triplett en het Insight-team, profiterend van hun advies, branchekennis en relaties. Deze transactie is de logische volgende stap voor Recorded Future gezien de kansen die voor ons liggen, omdat we het potentieel en de visie van onze strategie volledig realiseren."

Op basis van de voorwaarden van deze investering zullen Insight's Mike Triplett en Thomas Krane zich aansluiten bij de raad van bestuur van Recorded Future. Chris Pasko en Ivan Brockman van PJT Partners waren adviseurs voor Recorded Future.

John Patterson en Alexander Aber van Foley Hoag LLP gaven juridisch advies aan Recorded Future. Willkie Farr & Gallagher LLP hebben juridisch advies gegeven aan Insight Partners.