Witold Kepinski - 30 mei 2019

NXP koopt Marvell Wi-Fi en Bluetooth onderdeel

NXP koopt het Marvell Wi-Fi en Bluetooth onderdeel voor 1,76 miljard dollar. De overname omvat de Business Connectivity Business Unit, de Bluetooth-technologieportfolio en aanverwante activa van Marvell.

Met de overname kan NXP complete, schaalbare verwerkings- en connectiviteitsoplossingen bieden aan zijn klanten zo meldt het bedrijf uit Eindhoven. De overname omvat ongeveer 550 mensen wereldwijd.

NXP verwacht dat de overname nieuwe omzetkansen creëert in haar doelmarkten. Met ongeveer$ 300 miljoen dollar in inkomsten in het fiscale jaar 2019 van Marvell, verwacht NXP dat de opbrengsten verbonden aan de verworven activa zullen verdubbelen tegen 2022. De overname zal naar verwachting bijdragen aan de niet-GAAP bedrijfsresultaten van NXP in het eerste volledige kwartaal nadat de transactie is afgesloten.

De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, inclusief goedkeuringen door toezichthouders.

IoT

Het Connectivity-team van Marvell is al bijna twintig jaar een pionier in het leveren van wifi en Bluetooth-combo's, aldus NXP. De overname stelt NXP in staat om zijn klanten een scala aan draadloze connectiviteitsoplossingen aan te bieden, waaronder WiFi 4, 5, 6 en Bluetooth / BLE combo, samen met zijn computerplatforms zoals I.MX, Layerscape, Kinetis, LPC en de onlangs geïntroduceerde RT Crossover Processors bieden uitgebreide, turn-key oplossingen voor de markten Industrial & IoT, Automotive en Communication Infrastructure die de supply chain-logistiek van klanten vereenvoudigen en de time-to-market verbeteren.

Connectiviteit

"We zijn verheugd dat we Marvell's connectiviteit van wereldklasse kunnen combineren met NXP's toonaangevende geïntegreerde verwerking, we kunnen onze klanten het breedste portfolio van Edge-oplossingen bieden, inclusief beveiliging op maat en een volledige suite draadloze connectiviteit die WiFi, Bluetooth, Bluetooth omvat. Low Energy, Zigbee, Thread en NFC, "zei Richard Clemmer, chief executive officer van NXP. "Ik ben heel blij dat dit team van wereldklasse met de juiste reeks complementaire connectiviteitstechnologieën zich bij NXP voegt, waardoor we onze belofte om Secure Connections voor de Smarter World te leveren kunnen nakomen."

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024