Kyocera bestaat zestig jaar

30-05-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Kyocera bestaat zestig jaar

Het Japanse Kyocera bestaat zestig jaar. De organisatie werd in april 1959 in Japan opgericht door Dr. Kazuo Inamori, oorspronkelijk genaamd Kyoto Ceramic. met slechts 28 personeelsleden. Na de fusie met vier gelieerde ondernemingen in 1982, nam het bedrijf de naam Kyocera Corporation aan, dat het vandaag onderhoudt. In 2019 boekte Kyocera Corporation een omzet van 1.623 biljoen yen en beschikt nu over meer dan 70.000 werknemers over de hele wereld.

Beginnend met zijn traditionele activiteiten in keramiek, heeft de organisatie in de loop van vele jaren gediversifieerd om een reeks producten en diensten te bieden, waaronder auto-eenheden, elektronische apparaten, zonne-energieopwekkingssystemen en documentoplossingen, onder andere. Het bedrijf biedt tegenwoordig een immens grote verscheidenheid aan producten en componenten die te vinden zijn in alle verschillende soorten omgevingen, van supercomputers tot het internationale ruimtestation ISS en Mars Rovers van NASA. Met behulp van meer dan 200 verschillende soorten fijn keramiek, heeft de groep een pioniersrol vervuld in tal van doorbraken en gedreven innovatie in talloze industrieën zo meldt het bedrijf.

Document oplossingen

Kyocera Document Solutions Inc. speelt vandaag een grote rol binnen de groep onder de vlag van documentoplossingen. Kyocera Corporation ging de werkplekoplossingenindustrie binnen door de overname van Mita Industrial Co. in 2000, waarmee Kyocera Mita Corporation werd opgericht. In 2012 kreeg de divisie de nieuwe naam Kyocera Document Solutions

Kyocera Document Solutions Europe is een van de grote regionale hoofdkantoren van het bedrijf en biedt de Europese regio hardware- en softwareoplossingen om de efficiëntie binnen de bedrijfsomgeving te vergroten.

Kyocera zegt verder in te spelen in groeimarkte zoals robotica, Internet of Things, 5G, Artificial Intelligence en cloud computing.

https://global.kyocera.com/60th/

Terug naar nieuws overzicht