NetApp koopt Cognigo voor zeventig miljoen dollar

30-05-2019 | door: Witold Kepinski

NetApp koopt Cognigo voor zeventig miljoen dollar

NetApp heeft in alle stilte de Israëlische startup en data protectie specialist Cognigo voor 70 miljoen dollar overgenomen. Dit meldt Israeli Globes die weet dat Cognigo, geregistreerd als D.Day Labs LTD., voor ongeveer 70 miljoen dollar is overgenomen. Het nieuws werd op Twitter bevestigd door Cognigo. Het hoofdkantoor van Cognigo bevindt zich in Jersey City, New Jersey, met een R & D-centrum in Tel Aviv.

De Israëlische firma met ongeveer 35 medewerkers biedt een platform voor gegevensbescherming en past deze aan de verschillende privacyregels wereldwijd aan, zoals GDPR, met behulp van AI-technologie en natuurlijke taalverwerking om elk stuk gegevens te categoriseren volgens de voorschriften die vereist zijn voor specifieke soorten gegevens.

Cloud

Cognigo ondersteunt gestructureerde en ongestructureerde gegevens, zowel voor on-premises als cloud gegevenssilo's. Cognigo werkt onder andere samen met Microsoft op het gebied van cybersecurity.

Cognigo werd in augustus 2015 opgericht door CEO Guy Leibovitz en heeft al wat kapitaalinjecties gehad. Cognigo is de 21e overname van NetApp sinds 2000.

 
Terug naar nieuws overzicht
Security