PC markt groeit nadat Microsoft stopt met Windows 7 support

30-05-2019 | door: Witold Kepinski

PC markt groeit nadat Microsoft stopt met Windows 7 support

De zakelijke PC markt groeit verder dit jaar omdat Microsoft begin 2020 stopt met Windows 7 support zo meldt onderzoeksbureau IDC. Dit leidt tot grote vernieuwingscycli in de pc-markt.

IDC zet dat de verzendingen van traditionele pc's (desktops, notebooks en werkstations) in 2019 met 0,4 procent zullen teruglopen. Maar de zakelijke markt groeit omdat organisaties nieuwe devices met Windows 10 aanschaffen.

Aan de kant van de notebook blijven thin en light en convertibles de sterkste groei ervaren naarmate organisaties de voorkeur geven aan ultra draagbare vormfactoren om te voldoen aan de vraag van hun almaar groeiende mobiele personeelsbestand. Ondanks de groeiende paradigmaverschuiving naar mobiliteit, zullen stationaire apparaten nog steeds een sterke positie in de commerciële ruimte hebben, omdat de beveiligingsvoordelen die ze bieden hen essentieel maken in bepaalde branches, terwijl de toegenomen overgang naar kleinere vormfactoren de desktopmarkt in het algemeen blijft versterken.

"Ondanks het aanhoudende tekort aan CPU-supply chain en politieke onzekerheden, heeft de West-Europese pc-markt bewezen veerkrachtig te zijn in het eerste kwartaal van 2019", zegt Malini Paul, onderzoeksmanager, IDC West-Europese personal computing devices. "De verwachting is dat de markt in de komende kwartalen verder zal stabiliseren, dankzij de aanhoudend sterke vraag van grote en middelgrote bedrijven tot het einde van 2019 voor het einde van de levensduur van Windows 7 in januari 2020."

Terug naar nieuws overzicht