Nieuwe Intel Core CPU zorgt voor krachtige AI performance
29-05-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Nieuwe Intel Core CPU zorgt voor krachtige AI performance

Intel lanceert tijdens de Computax beurs in Taiwan de tiende generatie Core CPU mobiele processors. Deze geven volgens Intel een grote AI kracht voor ultradunne notebooks die energiezuinig zijn.

De nieuwste Core CPU is gebaseerd op de Intel Lake client microarchitectuur met 10-nanometer procestechnologie.

De Intel tiende generatie Core-processors bestaan uit de Core i3, de Core i5 en de Core i7 en zijn al geshcikt voor meer dan 30 notebook ontwerpen, 2-in-1's en andere mobiele pc's. Hieronder valt ook de nieuwe Dell XPS 13 2-in-1.

De nieuwe Intel 10-generatie Core mobiele processoren hebben niet dezelfde hoge kerntellingen en klokfrequenties als de Core processors uit de negende generatie die tot acht kernen en 5 GHz bevatten. De nieuwe CPU reeks loopt op tot vier kernen met 4,1 GHz en is ontworpen voor een combinatie van hoge prestaties en een lange levensduur van de batterij in kleine en flexibele vormfactoren aldus Intel.

Artificial Intelligence

De Intel AI technologie kan het stroomverbruik dynamisch afstemmen op de prestatiebehoeften met support van Intel Dynamic Tuning 2.0 dat machine learning gebruikt om workloads te voorspellen en de prestaties daarvan te maximaliseren. De AI-applicaties, zoals Microsoft Photos, worden versneld danzij de Deep Learning Boost of wel DL Boost dat is ontworpen voor burst-workloads met lage latentie. De nieuwe Intel CPU's worden ondersteund door key-AI-frameworks zoals Windows ML en Apple Core ML.

AI workloads worden ook versneld dankzij de snelle Gen11 geïntegreerde grafische kaart in de processo. De AI workloads worden ondersteund bovenop applicaties voor 1080p gaming en 4K videobewerking en weergave. 

Verder versnelt Intel AI- workloads via een nieuwe component in de processor, de Gaussian Neural Accelerator, die speciaal is ontworpen voor AI toepassingen met een laag stroomverbruik.

Terug naar nieuws overzicht