AMD lanceert nieuwe CPU en GPU technologie

29-05-2019 | door: Redactie

AMD lanceert nieuwe CPU en GPU technologie

AMD lanceert op Computex beurs in Taiwan dat de 7-nanometer Ryzen 3000 desktop processors en Radeon RX 5700 grafische kaarten. Hiermee voert AMD de strijd met Intel op. Verder zijn er andere nieuwe producten aangekondigd

Zen 2

De nieuwe kern "Zen 2", die de volgende generatie AMD Ryzen- en EPYC-processoren van stroom voorziet,  levert 15% meer IPC op en biedt belangrijke ontwerpverbeteringen, waaronder kleinere cachegroottes en een vernieuwde drijvende-kommabine.

De 3e gen AMD Ryzen desktopfamilie

Met de nieuwste Ryzen desktopprocessors introduceert een nieuwe categorie Ryzen 9 desktopprocessor met het vlaggenschip 12 core / 24 thread Ryzen 9 3900X. De familie wordt  aangevukld met 8 kern Ryzen 7 modellen en 6-core Ryzen 5 modellen, en alle 3 rd Gen Ryzen desktop-processoren worden ondersteund door 's werelds eerste PCIe 4.0 paraatheid.

AMD X570-chipset

's Werelds eerste PCIe 4.0 ondersteunde X570-chipset voor socket AM4 die de breedste ecosysteemparaatheid in AMD- geschiedenis biedt meer dan 50 nieuwe moederbordmodellen en PCIe 4.0-opslagoplossingen.

RDNA gamingarchitectuur en AMD Radeon RX 5700-serie

RDNA, de volgende fundamentele gamingarchitectuur die is ontworpen om de toekomst van gaming te stimuleren, levert volgens AMD betere prestaties, kracht en geheugenefficiëntie in een kleiner pakket vergeleken met de vorige generatie Graphics Core Next (GCN) architectuur. RDNA zal de aankomende 7nm Radeon RX 5700-serie grafische kaarten van stroom voorzien, die beschikken over high-speed GDDR6-geheugen en ondersteuning voor de PCIe 4.0-interface.

Datacenter updates 

Een demonstratie van een 2e Gen AMD EPYC-serverplatform liet zien dat een 2e op EPYC gebaseerde processor ruim twee keer beter presteerde dan twee Intel Xeons op de NAMD-benchmark. Bovendien kondigde Microsoft Azure de realisatie aan van voorheen onbereikbare prestatieniveaus voor computationele vloeistofdynamica (CFD) met behulp van een Azure HB- cloudinstantie die wordt uitgevoerd op een 1st Gen AMD EPYC-processorsysteem.

Terug naar nieuws overzicht