Witold Kepinski - 29 mei 2019

Microsoft Azure NetApp Files is nu beschikbaar

Microsoft Azure NetApp Files is nu beschikbaar image

Microsoft Azure NetApp Files is nu beschikbaar zo melden de twee bedrijven. Deze dienst is een service voor het migreren en uitvoeren van zakelijke bestandsworkloads in de cloud.

Azure NetApp Files is een volledig beheerde cloud service met volledige Microsoft Azure portal integratie en toegang via REST API en Azure SDK's. En binnenkort ook via Azure CLI en PowerShell.

Bare Metal Cloud Storage

De dienst is volgens Microsoft de eerste bare-metal cloud opslag- en gegevensbeheerservice voor de cloud. Azure NetApp-bestanden is een Azure first-party service voor het migreren en uitvoeren van de meest veeleisende zakelijke bestandsworkloads in de cloud, waaronder databases, SAP en krachtige computertoepassingen zonder codewijzigingen. De mijlpaal is volgens Microsoft het resultaat van een diepe investering 'door beide bedrijven om een geweldige ervaring voor onze klanten te bieden door middel van een service die uniek is in de branche.'

ONTAP

Azure NetApp-bestanden vormen het hoogtepunt van een diepgaande samenwerking tussen Microsoft en NetApp, waarbij de ONTAP-technologie van NetApp wordt gecombineerd met de schaal-, bereik- en ondernemingsmogelijkheden van Azure.

De dienst wordt exclusief door Microsoft verkocht en ondersteund.

Lees meer details hier.

Door: Witold Kepinski