Aymen Chakhari benoemd tot AI-directeur bij Devoteam
27-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Aymen Chakhari benoemd tot AI-directeur bij Devoteam

IT-dienstverlener Devoteam benoemt Dr. Aymen Chakhari (foto) als AI-directeur voor de Devoteam Groep. Zijn doelstelling is om de groei van Devoteam op het gebied van AI te versnellen, door zijn bewezen staat van dienst in de industrialisatie van AI-projecten bij PayPal en Intel als een hefboom te gebruiken.

Dr. Chakhari is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de expertise van Devoteam op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML). Deze ontwikkeling van expertise zal in de eerste plaats gericht zijn op de industrialisatie van AI, de integratie in alle klantenactiviteiten en de garantie van een duurzame schaalvergroting en een voortdurende verbetering van algoritmen. Ten tweede wil Devoteam het AI positioneren als een kernelement dat centraal staat in het strategische aanbod van de groep, waaronder IT-toezicht, optimalisatie van cyberveiligheid en de consolidatie van een collectieve bedrijfsintelligentie behoren.

Datawetenschap

Daarnaast wordt Dr. Chakhari hoofd van het aanbod datawetenschap (Data Science) in Frankrijk. Hij zal de bedrijfsmiddelen van de Groep als hefboom gebruiken om de ontwikkeling van deze twee dimensies te versnellen, met name in samenwerking met onze strategische partner Google.

Dr. Aymen Chakhari is afgestudeerd aan de Télécoms ParisTech (IT-ingenieur) en in het bezit is van een doctoraat in kunstmatige intelligentie aan de MIT (2011). Hij heeft expertise op het gebied van ML, zoals een specialisatie in zowel deep learning als reinforcement-leren en ervaring op het gebied van het beheer van grote internationale projecten die gebaseerd zijn op AI, datawetenschap en analyses.

Een carrière die begint in Silicon Valley

Van 2009 tot 2011 gaf Dr. Chakhari als PhD-ingenieur in Data, leiding aan Big Data ML-projecten die betrekking hadden op het ontwerp, de ontwikkeling en de implementatie van complexe algoritmen binnen PayPal. Daarmee verbeterde hij de gebruikerservaring van meer dan 150 miljoen klanten, terwijl ook de omzet steeg. Vervolgens werd hij medewerker voor het Inria kader, Scikit Learn, voordat hij bij Intel ging werken als Hoofd Datawetenschappen.

"Naarmate AI in de wereld toeneemt, moet emotionele intelligentie naar evenredigheid hiervan deel uitmaken van leiderschap", aldus Dr. Aymen Chakhari. Deze waarden komen overeen met de visie van Devoteam: Tech For People.

 

Terug naar nieuws overzicht