Gartner: IBM, Fujitsu en MOBI  zijn leiders in Managed Mobility Services

27-05-2019 | door: Witold Kepinski

Gartner: IBM, Fujitsu en MOBI zijn leiders in Managed Mobility Services

IBM, Fujitsu en MOBI zijn de leiders in Managed Mobility Services. Dit staat te lezen in het Gartner Magic Quadrant for Managed Mobility Services, Global dat onlangs is gepubliceerd.

IBM neemt de toppositie in het leiderkwadrant. IBM heeft zijn service aanbod uitgebreid met onder meer Internet of Things (IoT) consultancy, kennis, connectiviteit, implementatie en managed services. IBM is verder goed in het interpreteren van bedrijfsvereisten en het vertalen ervan in een toepassing.

Fujitsu is een leider vanwege zijn Enterprise Mobility Management (EMM) mogelijkheden. Het gaat om Fujitsu’s cloud gebaseerde modulaire service voor de zakelijke markt, die mobiele toestellen en de ondersteuning van mobiele gebruikers managet en beveiligt. Deze is ontworpen om bedrijven te helpen om hun productiviteitspotentieel maximaal te benutten, hun mobiele strategie te implementeren, en zelfs gevoelige bedrijfsapplicaties volledig mobiel te maken en het beleid rond Bring Your Own Device (BOYD) te omarmen. In dit dienstenpakket zijn onder meer identiteitsbeheer en eenmalige aanmelding opgenomen, naast het delen en synchroniseren van bedrijfsbestanden, cloud gebaseerde SaaS en op locatie servicevoorziening maar ook leveringen en helpdeskdiensten. Fujitsu valt op door de uitgebreide expertise op het gebied van implementaties en het leveren van geavanceerde werkplaatsoplossingen zoals Microsoft InTune, VMware Workspace One en Citrix End Point Management, volledig geïntegreerd met de Fujitsu Workplace Anywhere oplossingen en diensten. Het Japanse ICT-bedrijf dankt de erkenning door Gartner aan de continue verbetering van zijn Managed Mobile Services portfolio. De technologische innovatie ontstaat in de Centers of Excellence voor technologieën zoals Artificial Intelligence (AI) and Robotic Process Automation. De klanten van Fujitsu profiteren van de Digital Transformation Centers, waar experts uit de sector met technologische expertise van Fujitsu en haar partners specifieke uitdagingen aanpakken, gebruik makend van Fujitsu’s Human Centric Experience Design (HXD) methodologie. Fujitsu beheert momenteel meer dan 1.100.000 slimme apparaten. De afgelopen 12 maanden groeide het total aantal apparaten onder haar beheer met 21 procent, waarvan het grootste gedeelte wordt afgenomen door Europese partners.

MOBI is een sterke MMS-provider met een eigen platform dat klanten zowel direct als indirect bedient met mobiliteitsoplossingen voor tablets en smartphones.

Uitdager is Honeywell Enterprise Mobility die goed is in enterprise mobility en het transformeren van bedrijfsprocessen. GEMA en Zensar zijn goede nichespelers.

'Visionaries' zijn DXC Technology, HCL Technologies, Orange, Tangoe, Telefónica en Vodafone.

Stratix en Vox Mobile kregen een eervolle vermelding.

Terug naar nieuws overzicht