HPE ziet omzet en winst zakken maar ziet goede sales groei kansen

25-05-2019

HPE ziet omzet en winst zakken maar ziet goede sales groei kansen

HPE kijkt terug op een gemengd tweede kwartaal resultaat. De omzet daalde met vier procent naar een dikke 7,15 miljard dollar. HPE noteerde in de meeste onderdelen dalende verkopen, alleen de storage (Nimble, XP, entry storage), composable cloud (Synergy) en hyperconverged business groeide sterk. De nettowinst daalde van 778 naar 419 miljoen dollar.

De verkoopcycli duurde wat langer en dat leidde tot een zwakkere vraag aan het begin van het kwartaal, zo meldt ceo Antonio Neri op. Enkele grote deals werden net niet binnen het verwachte tijdsbestek voltooid. De Intelligence Edge business stond onder druk.

Maar de vooruitzichten zijn goed, zoals het Greenlake hyride cloud aanbod met een pay per use model. Deze business en de Pointnext services groeide het afgelopen kwartaal met bijna 40 procent. Hierbij speelden partners een belangrijke rol. 

Neri verwacht dat de Cray high performance computing (hpc) aankoop in combinatie met GreenLake ook interessant is voor de partner business. Verder ook Wifi 6 en IoT zijn interessant groeikansen waarbij de technologie van Aruba Networks een belangrijke rol speelt.

De recente verhogingen op componenten uit China heeft nog geen grote impact maar zorgt wel voor onzekerheid in de hele branche zo laat de vendor weten.

Door: Witold Kepinski

 

 

Terug naar nieuws overzicht