Rick Pijpers en Koen Schouten bieden muzikaal ontwikkelingsprogramma
25-05-2019 | door: Witold Kepinski

Rick Pijpers en Koen Schouten bieden muzikaal ontwikkelingsprogramma

Rick Pijpers, die voorheen werkzaam was als marketing director bij Equinix Benelux, en Koen Schouten zijn een muzikaal ontwikkelingsprogramma voor bedrijven. The Jam Session is gebaseerd op muzikale principes en legt de nadruk op samenwerking.

Dat muziek op allerlei manieren een positieve invloed heeft op mensen is algemeen bekend maar dat je muzikale mechanismen als instrument kunt inzetten om bedrijven en organisaties beter te laten functioneren, dat is nieuw aldus de twee ondernemers.

Hoe komt het dat het ene team in de praktijk beter presteert dan het andere, ondanks vergelijkbare geschiktheid op papier? Hoe krijg je grip op doorslaggevende eigenschappen die ervaring, intelligentie en opleidingsniveau ontstijgen?

Het recordaantal openstaande vacatures in het afgelopen kwartaal maakt het actueler dan ooit om de potentie van personeel ten volle te benutten.

The Jam Session helpt volgens de twee oprichters leiders, leiderschapsteams en managers een stap vooruit te zetten door de teamdynamiek en executiekracht te verbeteren op basis van grondprincipes uit de muziek. Zaken die aan bod komen zijn: geen competitie maar verwezenlijken gezamenlijk doel, harmonieuze rolverdeling laat mensen excelleren dankzij hun persoonlijke kwaliteiten, creativiteit door improvisatie en luisteren.

Deelnemers brengen het geleerde dezelfde dag live in de praktijk op state of the art intuïtieve instrumenten, er wordt verband gelegd met de individuele werkpraktijk en er is bezoek van een topmuzikant die zijn aanpak deelt en demonstreert. The Jam Session werkt samen met o.a. Benjamin Herman, Candy Dulfer en Eric Vloeimans. Het programma vindt plaats in de concertzaal van het Bimhuis in Amsterdam.

Meer informatie is te vinden op: thejamsession.nl

Terug naar nieuws overzicht