Ierse privacywaakhond onderzoekt of Google's Ad Exchange aan AVG voldoet

25-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Ierse privacywaakhond onderzoekt of Google's Ad Exchange aan AVG voldoet

De Ierse Data Protection Commission start een onderzoek naar de wijze waarop Google zij advertentiedienst in de Europese Unie (EU) aanwijst. Onderzocht wordt of het gebruik van persoonlijke gegevens om gericht advertenties te kunnen aanbieden is toegestaan.

Het onderzoek is gericht op Google's Ad Exchange system, waarmee klanten gericht advertenties kunnen aanbieden op internet. "Het doel van dit onderzoek is vast te stellen of het verwerken van persoonlijke data in een vroegtijdig stadium van adverteren in overeenstemming is met relevante bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming", zegt Graham Doyle, een woordvoerder van de Data Protection Commission, in een toelichting tegen de BBC.

Google laat weten mee te zullen werken aan het onderzoek. "We zullen volledig betrokken zijn bij het onderzoek van de Data Protection Commission en verwelkomen de kans voor verdere verduidelijking van de Europese databeschermingsregels voor real-time bieden. Geautoriseerde kopers die onze systemen gebruiken moeten aan strenge regels en standaarden voldoen", aldus Google.

Terug naar nieuws overzicht