TransferWise haalt 292 miljoen dollar op

24-05-2019 | door: Redactie

TransferWise haalt 292 miljoen dollar op

Geldtransferdienst TransferWise heeft in een investeringsronde 292 miljoen dollar opgehaald. De snelgroeiende start-up wordt zo stilaan een van de meest waardevolle fintech-bedrijven in Europa.

De investeringsronde werd aangevoerd door groeikapitaalinvesteerders Lead Edge Capital, Lone Pine Capital en Vitruvian Partners. Eerdere investeerders als Andreessen Horowitz en Baillie Gifford hebben hun portfolio in TransferWise uitgebreid. Ook beleggingsfonds BlackRock nam deel aan de ronde. Tot nu toe heeft het bedrijf al 689 miljoen dollar opgehaald in primaire en secundaire financiering. Daarmee zou het gewaardeerd worden op 3,5 miljard dollar.

Transferwise had niet meteen vers kapitaal nodig. Het geld zal gebruikt worden om de aandelenopties uit te betalen van iedereen die al participeerde in de doorgroei van de start-up. "We willen talent aantrekken, maar voor een kleine start-up is het vaak moeilijk om op vlak van salaris te concurreren met de grote banken of de gevestigde techbedrijven. Daarom krijgt iedereen die voor Transferwise begint te werken ook aandelenopties. Nu kunnen we de investeerders die van in het begin in ons geloofd hebben en de eerste werknemers belonen", verduidelijkt woordvoerster Magali Van Bulck.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Cloud