Witold Kepinski - 24 mei 2019

Microsoft en Eneco werken samen rond windenergie

Microsoft en Eneco werken samen rond windenergie image

Microsoft en Eneco gaan een nieuwe overeenkomst rond windenergie in Nederland aan. Microsoft neemt 90 megawatt (MW) af van de in totaal 731,5 MW die opgewekt wordt in het offshore windproject, Borssele III/IV. Dit is een project van het Nederlandse Eneco, leverancier van duurzame energie en ontwikkelaar van windparken. Eneco levert vanaf 2022 vijftien jaar lang groene energie aan Microsofts datacenters.

Dit is Microsofts tweede aankoop van windenergie in Nederland binnen één jaar. Hiermee komt de totale aankoop van windenergie op 270 MW in Nederland, een van de grootste zakelijke portfolio’s aan hernieuwbare energie in Nederland. Voor Microsoft is dit internationaal gezien de veertiende samenwerking rond hernieuwbare energie. Het totale portfolio komt daarmee op 1,5 gigawatt te staan, in dienst van de 54 Azure-regio’s die de onderneming bedient. 

“Techbedrijven staan voor een uitdaging om hun CO2-voetafdruk te verminderen, veelal gegenereerd door de energieconsumptie van hun datacenters. Een wereldwijde koploper als Microsoft ziet dit echter niet als uitdaging, maar als een kans om de energietransitie een flinke duw in de rug te geven. We zijn er trots op dat we ze kunnen helpen om over te stappen op een duurzame, slimme en schone energievoorziening in Nederland. Daarmee draagt Microsoft bij aan lokale groei en impacten stellen ze Eneco in staat om te blijven investeren in grote hernieuwbare energieprojecten zoals Borssele III/IV,” zegt Hans Peters, Chief Customer Officer bij Eneco.

“Eneco is een goed voorbeeld van hoe we technologie kunnen inzetten om lokaal de groei van schone energie te versnellen. Dat is van cruciaal belang voor het op een duurzame manier versterken van zowel onze eigen concurrentiepositie als die van Nederland in het algemeen. Door samen te werken, zetten we een belangrijke stap met het oog op de doelstellingen rond duurzame energie van Nederland en onze wereldwijde ambitie om met technologie duurzaamheid te bevorderen”, aldus Ernst-Jan Stigter (foto), General Manager bij Microsoft Nederland.

Digitale transformatie en slimme energieoplossingen

Deze overeenkomst is een volgende stap in de samenwerking tussen Eneco en Microsoft. Eneco koos in 2018 Microsoft als preferred partner voor de levering van cloud services. De driejarige overeenkomst met Microsoft Azure helpt Eneco om zijn doelstellingen en ambities in deze tijd van digitale transformatie te verwezenlijken. 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024