Erasmus MC sluit aan bij de Rotterdam Den Haag IT-Circle

24-05-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Erasmus MC sluit aan bij de Rotterdam Den Haag IT-Circle

Erasmus MC is – met het ondertekenen van het samenwerkingsverband met IT-Circle Rotterdam/Den Haag – deelnemer geworden van IT-Circle Nederland. Deze aansluiting draagt ertoe bij dat nog meer IT-kennis en -kunde in het besloten netwerk gedeeld kan worden en ook binnen het Erasmus MC gebruik gemaakt kan worden van ‘lessons learned’ vanuit andere aangesloten organisaties.

‘De ontwikkelingen en innovaties op het gebied van IT gaan té snel om stil te blijven zitten’, aldus Karen van der Zanden, Directeur IT-Circle Nederland. ‘Geen enkele organisatie zit in de status-quo modus, dat maakt het noodzakelijk je blik te verruimen’.

Binnen IT-Circle Nederland zijn bedrijven, overheidsorganisaties, onderwijsinstellingen en medische centra aangesloten zoals o.a. KLM, UWV, Rabobank, Hogeschool Rotterdam, NXP, de Belastingdienst, de Politie, Gemeente Eindhoven en de Sociale Verzekeringsbank.

Simon Vermeer, CIO Erasmus MC, onderschrijft het belang van kennisdeling. ‘De ontwikkelingen in de gezondheidszorg gaan zeer snel. De impact van technologie in zorg, onderzoek en onderwijs neemt hierbij toe. Het Erasmus MC ontwikkelt daarom de komende jaren naar ‘een technisch Universitair Medisch Centrum’. Om in deze ontwikkelingen voorop te blijven lopen moet de IT-afdeling snel kunnen inspelen op veranderingen. Dit doen we door van anderen te leren hoe we moderne en innovatieve oplossingen kunnen realiseren of juist slim kunnen afnemen van derden. De IT-Circle biedt een veilige, laagdrempelige en praktische manier om dit te verwezenlijken’, aldus Simon Vermeer.

Terug naar nieuws overzicht