Kaspersky Lab helpt securityleveranciers lekken in Windows te detecteren

24-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Kaspersky Lab helpt securityleveranciers lekken in Windows te detecteren

Microsoft waarschuwde op 14 mei voor een nieuwe zwakke plek in Windows XP, 7 en 2008 software. Het softwarebedrijf gaf een nieuwe patch uit met een dringende oproep aan gebruikers de laatste security updates te installeren. Dit om te voorkomen dat hackers binnendringen via het lek. Kaspersky Lab komt nu met een zogeheten nomoreworm-aanpak die alle betrouwbare securityleveranciers kunnen gebruiken als schild tegen computerwormen.

"Helaas blijkt dat het inderdaad relatief eenvoudig is computers met wormen te infecteren via het zogeheten Remote Desktop Protocol van Microsoft. Wij hebben nu een nomoreworm-aanpak ontwikkeld die we ook beschikbaar stellen aan andere securityleveranciers. Drama's als WannaCry willen we niet meer. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Met deze aanpak kan iedere securityleverancier vele Windows-gebruikers helpen", vertelt Jornt van der Wiel (foto), security-expert bij Kaspersky Lab.

Ook in Nederland doen nog altijd duizenden professionals een beroep op diverse oude versies van Windows XP, 7 en 2008 software. Het Microsoft-alarm is daarom belangrijk ter voorkoming van grootscheepse cyberdreigingen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security