Sophos adviseert klanten kritieke Windows-updates te deïnstalleren

22-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Sophos adviseert klanten kritieke Windows-updates te deïnstalleren

Beveiligingsbedrijf Sophos adviseert klanten die het besturingssysteem Windows gebruiken de meest recente update voor het besturingssysteem te deïnstalleren. De update kan ertoe leiden dat systemen niet meer opstarten.

Dit blijkt uit een security advisory die Sophos heeft gepubliceerd. Het advies heeft specifiek betrekking op de update KB4499164 die in mei is uitgekomen op Patch Tuesday en de security-update KB4499165. In de security advisory wijst Sophos erop dat deze updates ertoe kunnen leiden dat systemen waarop Sophos Endpoint Security and Control of Sophos Central Endpoint Standard/Advanced van het bedrijf is geïnstalleerd niet langer opstarten.

Kritiek lek in Remote Desktop Services

Dit is problematisch, aangezien deze updates een kritiek beveiligingsprobleem in Remote Desktop Services. Dit lek maakt het mogelijk op afstand code uit te voeren op een systeem, zonder hiervoor de juiste rechten te hoeven hebben. Voor dit specifieke lek bracht Microsoft zelfs een update uit voor het Windows XP, een verouderd besturingssysteem waarvoor de technische ondersteuning officieel al jaren geleden is gestaakt.

Sophos wijst erop dat de updates tot nu toe alleen tot problemen hebben geleid bij een aantal klanten die Windows 7 of Windows Server 2008 R2 draaien.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security