Provincie Zuid-Holland digitaliseert interne processen met Betty Blocks
21-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Provincie Zuid-Holland digitaliseert interne processen met Betty Blocks

Betty Blocks en provincie Zuid-Holland gaan een strategisch partnership aan. Het no-code applicatie-ontwikkelplatform digitaliseert interne werkprocessen binnen de provincie Zuid-Holland, vervangt gedateerde applicaties en levert de groeiende bevolking betere diensten.

Alle twaalf provincies van Nederland staan op dit moment onder hoge druk van nationale afspraken (Horizon 2020) om op een hoger niveau digitaal te innoveren in 2020. Na een uitvoerige testprocedure, inclusief een Proof of Concept om low- en no-code platformen met elkaar te vergelijken, is de keuze gevallen op Betty Blocks. Het Proof of Concept werd uitgevoerd door EsperantoXL, partner van Betty Blocks en winnaar van de Betty Blocks Partner of the Year Award 2019.

Snellere digitale innovaties

Het partnership met Betty Blocks verhoogt de operationele efficiëntie van provincie Zuid-Holland en zorgt ervoor dat digitale innovaties sneller beschikbaar zijn voor zowel eigen medewerkers als externe partijen. No-code maakt het mogelijk om applicaties te ontwikkelen zonder het gebruik van traditionele programmeertaal, waardoor digitale innovatie sneller haalbaar is. De eerste applicatie voor de administratie en afhandeling van schadeclaims is inmiddels in gebruik.

De provincie Zuid-Holland telde in 2015 een populatie van ruim 3,6 miljoen inwoners. Daarmee is de provincie de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De provincie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van regionale plannen, bestemmingsrichtlijnen en het milieubeheer voor de gehele regio.

'Innovatieleider onder Nederlandse provincies'

Chris Obdam, CEO Betty Blocks: “Het toepassen van no-code applicatie-ontwikkeling in een provinciale regering laat zien dat er enorme vooruitgang is geboekt in het denkproces van decentrale overheden. Provincie Zuid-Holland positioneert zich als een innovatieleider onder de Nederlandse provincies in haar streven naar een beter leven, betere systemen en een betere dienstverlening voor decentrale overheden, bedrijven en burgers.” Ook vanuit de provincie Zuid-Holland wordt uitgekeken naar de verdere samenwerking.

Terug naar nieuws overzicht