Game-ontwikkelaar SEGA Europe beveiligt IT-infrastructuur met Palo Alto Networks

21-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Game-ontwikkelaar SEGA Europe beveiligt IT-infrastructuur met Palo Alto Networks

SEGA Europe, de distributietak van gameontwikkelaar SEGA Games, kiest Palo Alto Networks Security Operating Platform als de standaard voor zijn beveiligingsactiviteiten. Het platform wordt verantwoordelijk voor de gecentraliseerde cyberbeveiligingsdetectie en -preventie voor het hoofdkantoor in Londen en de vijf ontwikkelingsstudio's in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Bulgarije en Canada.

SEGA is een producent van arcadegames, waaronder Total War, Football Manager en Company of Heroes. SEGA Europe de entertainment- en media uitgeverijtak van het bedrijf. Omdat creatief-intellectueel eigendom de kern van het bedrijf is, is het veiligstellen van de ondersteunende IT-infrastructuur van de ontwikkelingsstudio's van groot belang. Het steeds ouder wordende en verscheidene portfolio ontbrak aan overzicht en effectiviteit tegen cyberdreigingen, die steeds geavanceerder worden.

Met Palo Alto Networks transformeert SEGA Europe de beveiliging van een ‘detecteer en herstel’-aanpak naar actieve preventie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van realtime bedreigingsinformatie om cyberdreigingen van alle soorten, inclusief zero-day-aanvallen, tegen te gaan voordat ze invloed kunnen hebben op het bedrijf. Door de mogelijkheid om het beveiligingsbeleid centraal te beheren in de geografisch verspreide bedrijfsactiviteiten, kan SEGA Europe haar bedrijfsbeleid consistent uitvoeren.

Blijven bouwen

"Het platform van Palo Alto Networks Security biedt een alomvattende en uniforme aanpak van cyberbeveiliging, we kunnen blijven bouwen aan de sterke basis die we hebben gecreëerd om de bedreigingen, die elke dag verfijnder worden, voor te blijven. Door constant onze zichtbaarheid, controle en kennis over bedreigingen te verbeteren, hoeven we ons niet langer zorgen te maken over wat onze gebruikers doen. We weten nu dat ons netwerk en onze bedrijfsmiddelen beschermd zijn", zegt Kashif Iqbal, hoofd Corporate IT and Cyber Security, SEGA Europe, in een toelichting.

SEGA Europe zet een reeks nieuwe firewalls van Palo Alto Networks in en maakt gebruik van de nieuwste beveiligingsfuncties zoals App-ID-technologie om een applicatiespecifiek beveiligingsbeleid te maken. De op cloud gebaseerde WildFire-malwarepreventieservice wordt ingezet om bekende en onbekende bedreigingen te detecteren en isoleren.

SEGA Europe maakt ook gebruik van GlobalProtect om externe gebruikers zoals contractanten met hetzelfde beleid en dezelfde beveiligingsmaatregelen te beschermen als interne werknemers. Om de analyse en reactie op dreigingen te versnellen, gebruikt SEGA Europe ook de AutoFocus contextuele informatiedienst voor bedreigingen. Deze dienst biedt een oorzaakanalyse en inzichten in de wijze waarop beveiligingsproblemen worden uitgebuit. SEGA Europa kan hierdoor de bron van een aanval sneller identificeren en toekomstige aanvallen voorkomen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, Deals
Security