Equiniti Group kiest voor Workday
16-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Equiniti Group kiest voor Workday

Equiniti Group, een multinational gespecialiseerd in technologie en betalingsverkeer, is onderdeel geworden van de klantengroep van Workday. In het Verenigd Koninkrijk, India en in Nederland neemt Equiniti de geïntegreerde oplossing van Workday voor finance en human capital management in gebruik. Het bedrijf heeft in de VS Workday al langer in gebruik.

Equiniti levert met wereldwijd ruim 5.000 medewerkers geavanceerde technologie, beheer, verwerking en betalingsdiensten. Het bedrijf werkt samen met de bekendste merken en publieke organisaties in de wereld. Zo’n vijftig procent van de bedrijven in de FTSE 100 (de belangrijkste index van de Londense beurs) en vijftien procent van de bedrijven die genoteerd zijn aan de NYSE behoren tot de klanten van Equiniti.

Bedrijfsprocessen vereenvoudigen

"De diensten die wij leveren zijn complex en gevarieerd", zegt Robert Bloor, group financial controller van Equiniti. "We verplaatsen grote geldbedragen in dividenduitkeringen – alleen al in de VS gaat het om miljarden dollars per jaar. Op dit moment is ons bedrijf een soort miniconglomeraat met allemaal verschillende identiteiten. We zitten nu in een grootscheepse veranderoperatie om dat aan te pakken en we beschouwen Workday als partner die dat mogelijk maakt. Workday helpt ons om veel van de bedrijfsprocessen te vereenvoudigen. We brengen alles terug naar de manier waarop we willen dat onze organisatie opereert, in structuren, processen en in wie wat zou moeten doen."

Met finance en HR in een eenduidig cloudsysteem beschikt Equiniti één enkele bron voor realtime data om gefundeerde en tijdige beslissingen te nemen. Dankzij Workdays ingebouwde kader voor bedrijfsprocessen kan Equiniti de activiteiten op het gebied van finance en HR in alle afdelingen en vestigingen standaardiseren en stroomlijnen. Als er veranderingen optreden in de organisatie, hebben managers de flexibiliteit om bedrijfsprocessen eenvoudig en binnen enkele minuten aan te passen aan de nieuwe situatie en eisen, bijvoorbeeld als het gaat om het vernieuwen van goedkeuringsprocessen of het opnieuw toewijzen van salariskosten.

Betrokkenheid en proactiviteit

"De keuze voor Workday lag voor de hand", vervolgt Bloor. "Wat mede onze keuze heeft bepaald, waren de betrokkenheid en proactiviteit van de leveranciers op onze shortlist. We moesten snel handelen en Workday onderscheidde zich aan alle kanten: in het vertrouwen in het eigen product, de mate van ondersteuning en de constructieve communicatie."

"Equiniti is actief in een veeleisende markt, voor een aantal van ’s werelds grootste bedrijven", zegt Carolyn Horne, group vice president, Northern Europe and South Africa. "Ons succes in de VS laat zien dat bedrijven die actief zijn in streng gereguleerde markten, er niet op zitten te wachten dat het veranderen van hun belangrijkste bedrijfssystemen duur is en veel tijd kost. We zijn blij dat we in het verlengde van dat succes Equiniti kunnen helpen bij de transformatie van hun complete wereldwijde bedrijfsmodel door complexiteit weg te nemen en in elk deel van de organisatie de waarde van data te benutten."

Terug naar nieuws overzicht