Smurfit Kappa verbetert efficiëntie met SAP
13-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Smurfit Kappa verbetert efficiëntie met SAP

Smurfit Kappa, een van de grootste verpakkingsproducenten ter wereld, verbetert zijn processen met SAP Manufacturing Integration and Intelligence (SAP MII). Deze applicatie verzamelt volledig automatisch productiedata en deelt deze met alle systemen op de verschillende bedrijfslocaties. Relevante gegevens zijn hierdoor direct beschikbaar voor applicaties en medewerkers, en de productie wordt geharmoniseerd.

Smurfit Kappa ontwikkelt duurzame verpakkingen op basis van zowel nieuw als gerecycled papier. Het bedrijf heeft 350+ locaties in Europa en Noord-Amerika, telt 46.000 werknemers en heeft een omzet van 8,9 miljard euro. De wereldwijde aanwezigheid van Smurfit Kappa zorgt voor grote uitdagingen op het gebied van productiviteit, duurzaamheid en veiligheid.

Complete controle over de productie

Productiebedrijven hebben te maken met complexe omstandigheden, schommelingen in vraag en aanbod en snel veranderende eisen. Als de vraag in een bepaalde markt afneemt, moeten ook de andere locaties daar op reageren. Voor wereldwijd opererende organisaties is dit een grote uitdaging die complete controle over de productie vereist. Om te concurreren moeten organisaties bovendien steeds efficiënter werken. Daarnaast vraagt duurzaam ondernemen om een bewuste productieaanpak zonder verspilling.

Met SAP MII en volledig gedigitaliseerde processen verbetert Smurfit Kappa de efficiëntie op verschillende terreinen. Voorheen werkten de locaties van Smurfit Kappa met meerdere afzonderlijke applicaties die niet met elkaar integreerden. Werknemers volgden op meerdere schermen data die ze vervolgens in andere applicaties moesten invoeren. SAP MII vervangt al deze applicaties en integreert met SAP ERP, SAP Supply Chain Management en SAP Business Intelligence, waardoor handmatige acties worden geautomatiseerd. Zo wordt data nu volledig geautomatiseerd verzameld.

De locaties kunnen nu ook direct reageren op schommelingen in de markt, door de productie aan te passen. Met nieuwe dashboards en analytics heeft Smurfit Kappa meer grip op de productie. Dankzij de nieuwe papierloze omgeving en verhoogde efficiëntie van de productie werken de locaties ook duurzamer dan voorheen. Daarnaast. helpt SAP MII een betere kwaliteit van de eindproducten en een veiligere werkomgeving te realiseren.

Duurzame toekomst

"SAP MII verbindt onze werkvloer direct met de directiekamer", zegt Tewik Noumri, director van het SAP Competence Center van Smurfit Kappa. "Dankzij dit platform profiteren we direct van nieuwe technologische ontwikkelingen binnen de industrie. De productie blijft op hetzelfde hoge niveau, maar is duurzamer voor ons, onze klanten en de toekomst."

Terug naar nieuws overzicht