Nutanix en HPE bieden hyperconverged toepassing voor partners

12-05-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Nutanix en HPE bieden hyperconverged toepassing voor partners

Nutanix, speler op het gebied van cloud computing en hyperconverged infrastructure (hci), heeft kansen en voordelen aangekondigd voor gezamenlijke Nutanix en Hewlett Packard Enterprise (HPE) -partners, na de onlangs aangekondigde overeenkomst. In de overeenkomst zal Nutanix zijn Enterprise Cloud OS-software aan HPE leveren om as-a-service (aaS) via het HPE GreenLake partner ecosysteem te verkopen. Daarnaast kunnen gezamenlijke Nutanix en HPE partners DX-appliances verkopen, een nieuwe applianceserie gebouwd met HPE-servers en in de fabriek geïnstalleerde Nutanix Enterprise Cloud OS software. Met deze aankondiging wordt concurrent Dell EMC op de korrel genomen. Dit is gemeld tijdens de Nutanix .NEXT Conference in Anaheim.

Deze nieuwe DX-appliances met Nutanix software en HPE-hardware zullen gezamenlijke klanten een extra optie bieden om gebruik te maken van de software van Nutanix bij HPE, een van de grootste serverleveranciers wereldwijd. Klanten die eerder Nutanix Enterprise Cloud OS-software op HPE-hardware draaiden, zullen profiteren van een volledig ondersteunde oplossing van beide bedrijven. Bovendien kunnen net-nieuwe klanten die klaar zijn om HCI-technologieën te gebruiken, gebruikmaken van een volledig geïntegreerde oplossing zo melden de twee partners.

Appliances

Sinds de aankondiging van de overeenkomst om samen te werken met HPE, heeft Nutanix al een 'opwindend antwoord van haar partnergemeenschap ontvangen' zo meldt het bedrijf. Partners die de gloednieuwe DX-appliances verkopen, zullen hun activiteiten blijven uitbreiden en de voordelen en prikkels binnen zowel Nutanix- als HPE-partnerprogramma's maximaliseren. Daarnaast investeert Nutanix in verbeterde middelen om partners in staat te stellen de oplossing snel op de markt te zetten.

Hyperconveregd

"Sinds onze eerste Nutanix-verkoop hebben we de klant voortdurend geïnteresseerd in Nutanix's hyperconverged en cloud-software," zegt Tom Cahill, Vice President Product and Partner Management, bij reseller CDW. "Klanten genieten van de vrijheid en de eenvoud die de Nutanix-oplossingen bieden, en deze positieve ontvangst heeft zich vertaald in verdiepte opdrachten. Met de nieuwe samenwerking van Nutanix met HPE hebben we nu de mogelijkheid om een ??nieuw productoptie en consumptiemodel te bespreken met klanten die de beste hardware en software combineren en ons in staat stellen de juiste bedrijfsresultaten voor onze klanten te behalen."

"Nutanix blijft vasthouden aan onze belofte om de keuzemogelijkheden van klanten uit te breiden en aan de vraag van de klant te voldoen", aldus Chris Kaddaras, SVP Americas en EMEA Sales, Nutanix. "We hebben validatie van deze missie gezien, zowel in erkenning van brancheanalisten als met ons succesvolle partnerecosysteem. Deze nieuwe samenwerking met HPE bouwt voort op die focus en vergroot de mogelijkheden van klanten om hun hybride cloud-datacenters te bouwen, wat onze partners een verdere mogelijkheid biedt om hun inkomstenstromen op te bouwen."

Beschikbaarheid

De Nutanix Enterprise Cloud OS-software op HPE GreenLake en het geïntegreerde apparaat dat Nutanix-software op HPE-servers gebruikt, zullen naar verwachting beschikbaar zijn in kalender Q3 2019.

Terug naar nieuws overzicht