Witold Kepinski - 13 mei 2019

SAP lanceert Customer Identity en Access Management

SAP lanceert Customer Identity en Access Management image

SAP Customer Experience lanceert de SAP Customer Identity en Access Management (SAP CIAM)-oplossing voor B2B-organisaties om betrouwbare relaties met klanten en partners op de bouwen. Het is een van de eerste B2B-oplossingen die veilige consent en identity & access control biedt met ingebouwde autorisatieprocessen, waarmee organisaties hun partner- en klantdata gemakkelijk kunnen managen. De oplossing helpt klanten om derde partijen toegang te geven tot brondata, zonder dat hiermee de privacy wordt geschonden. Alleen de juiste personen hebben toegang tot bepaalde data.

De SAP CIAM-oplossing kan de hele lifecycle van partner- en klantidentiteiten beheren. Klantvoorkeuren en consent worden de hele lifecycle gemonitord, waarmee databeveiliging en privacy compliance gewaarborgd blijven. Daarnaast wordt de toegang voor geautoriseerde klanten en partners makkelijker en worden IT-complexiteiten geëlimineerd met business policy-based access control en organizational access management. De oplossing is geschikt voor iedere bedrijfsgrootte, van honderd tot miljoenen digitale profielen.

Een van de eerste organisaties die deze oplossing in gebruik heeft genomen is FranklinCovey, speler op het gebied van time management training en assessment services voor organisaties en individuen. De SAP CIAM-oplossing biedt voor hen potentieel om het end-to-end partner onboarding proces te automatiseren.

“Het betrekken van klanten en partners bij ieder touchpoint is cruciaal voor effectief Experience Management,” stelt Ben Jackson, general manager van SAP Customer Data Cloud. “Hoe langer de relatie met een klant of partner is, hoe complexer deze wordt. Veel bedrijven hebben dan ook een groot netwerk van externe partners die toegang hebben tot interne data. Met de SAP CIAM-oplossing wordt het veel gemakkelijker om te bepalen wie toegang tot welke data krijgt, waarbij de GDPR in ogenschouw wordt gehouden. De privacy is gewaarborgd en toegangs- en bewerkingsmogelijkheden worden centraal geregeld.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024