Symantec ceo Greg Clark vertrekt na een teleurstellend kwartaal

10-05-2019 | door: Witold Kepinski

Symantec ceo Greg Clark vertrekt na een teleurstellend kwartaal

Symantec ceo Greg Clark heeft plotseling ontslag genomen na een een winstwaarschuwing vanwege een teleurstellend kwartaal. Daarbij is er ook sprake van activistische investeerders die zich laten gelden rond de toekomst van de security leverancier. De voormalige voorzitter en ceo van Novellus Systems, Richard Hill, nu tijdelijk de functie van interim-president en ceo over. Symantec zegt dat het van plan is om later een nieuwe ceo aan te stellen.

Hill is de man die weet hoe hij aan grote bedrijven kan verkopen, een plek waar Symantec tot nog toe tekortschoot. Volgens Hill vertrekt Clark om persoonlijke redenen. Zijn vader zou ziek zijn, en er staat extra druk op het bedrijf om het financieel goed te doen.

Symantec rapporteert in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 1,19 miljard dollar, dat is een daling ten opzichte van 1,21 miljard dollar een jaar geleden. De omzet ligt onder de verwachtingen analisten die 1,21 miljard dollar omzet hadden verwacht. Het softwarebedrijf zei ook dat het eerste kwartaal winst verwacht tussen 30 cent en 34 cent per aandeel, minder dan 40 cent per aandeel. De Symantec aandelen daalden met 13 procent nadat bekend werd dat Clark vertrekt.

Symantec heeft met de komst van Hill een belangrijke mogelijkheid om de aandeelhouderswaarde verder te vergroten door voort te bouwen op het leiderschap en momentum van zowel de Enterprise- als Consumer Cyber Safety segmenten zo meldt Daniel Schulman, bestuursvoorzitter van Symantec in een verklaring. Het is nu tijd voor nieuwe leiderschap zou luidt het.

Activistische aandeelhouders

Clark startte als ceo van Blue Coat Systems in 2011 dat door later door Symantec werd gekocht waar hij ceo van werd.  Clark heeft een paar zware maanden achter de rug toen het in september een overeenkomst bereikte met activistische investeerder Starboard Value om drie nieuwe onafhankelijke leden te benoemen in de raad van bestuur van het bedrijf. Starboard meldde in een registratieaanvraag van augustus 2018 dat de aandelen van Symantec ondergewaardeerd waren op het moment van aankoop en wil nieuwe managers om meer waarde te ontgrendelen.

Managers exit

Inmiddels zijn meerdere Symantec managers vertrokken zoals president en coo Michael Fey die naar Mesosphere vertrok. De rol van Fey is grotendeels ingevuld door de voormalige president en CEO van Skyport Systems, Art Gilliland.

CFO Nicholas Noviello verliet Symantec in januari en heeft plaats gemaakt voor Vincent Pilette, voormalig cfo van Logitech. CMO Michael Williams en Brandon Rogers, senior vice-president van het go-to-market-team, hebben ook het bedrijf verlaten.

Terug naar nieuws overzicht
Security