Gartner CEO Survey: Groei staat bovenaan de agenda

09-05-2019 | door: Redactie

Gartner CEO Survey: Groei staat bovenaan de agenda

Veruit de belangrijkste prioriteit van CEO’s is het mogelijk maken van groei. Dat blijkt uit de nieuwste CEO Survey van Gartner, waarvan de resultaten deze week bekend zijn gemaakt. Dat het thema groei hoog op de agenda staat is niet nieuw, wel het aantal CEO’s dat hierop inzet. Was het percentage vorig jaar nog 40 procent van de ondervraagde CEO’s dit jaar is dat gestegen tot meer dan de helft, namelijk 53 procent.

Ook hoger op de agenda dan vorig jaar staan financiële thema’s, waaronder vergroten van de winstgevendheid, kosten en risicomanagement. Het toenemende gewicht van financiële aspecten betekent volgens de analisten van Gartner niet dat er weer bezuinigingen op stapel staan, wel dat CEO’s de economische ontwikkelingen scherp in de gaten houden.

Niet verbazingwekkend is dat ook digitale trends de CEO’s bezig houden. 82 procent geeft aan op de een of andere manier bezig te zijn met een digitale transformatie, tegen 62 procent in het voorgaande onderzoek. In lijn daarmee vinden zij dat digitale vaardigheden nodig zijn bij alle executives, vooral die in sales, HR, risicomanagement en de supply chain.

Lees meer details van de CEO Survey van Gartner op deze link.

 

Terug naar nieuws overzicht