SAP tweakt Qualtrics aanbod voor Employee Experience Management

SAP tweakt Qualtrics aanbod voor Employee Experience Management

07-05-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SAP tweakt Qualtrics aanbod voor Employee Experience Management

SAP heeft drie SAP nieuwe Qualtrics Experience Management oplossingen geïntroduceerd die bestaande HR-platforms omvormen tot bedrijfsbrede actiesystemen. De oplossingen zijn direct ingebouwd in bestaande HR-systemen en verzamelen ervaringsgegevens van werknemers gedurende de volledige levenscyclus van de werknemer en stellen HR-leiders en managers in staat om te luisteren, te begrijpen en te handelen op basis van inzichten die werknemers van wereldklasse aantrekken, binden en behouden. Dit meldt het bedrijf tijdens de SAP Sapphire 2019 gebruikersconferentie in Orlando.

Qualtrics is gespecialiseerd in het volgen van het consumentenvertrouwen. Met de Qualtrics softwaremodule experience management (XM) kunnen organisaties floreren in de huidige ervaringseconomie, aldus SAP.

De nieuwe Employee Experience Management oplossingen zijn direct ingebouwd in bestaande HR-systemen, zoals SAP SuccessFactors HCM Suite, en verzamelen ervaringsgegevens van werknemers gedurende de volledige levenscyclus van werknemers, voorspellende en persoonlijke inzichten op basis van feedback van medewerkers en stellen HR-leiders en managers in staat om snel op die inzichten te reageren - allemaal ontworpen om de werknemerservaring te verbeteren.

Experience

"In een concurrerende markt zoals we vandaag zijn, zijn zaken en mensen de belangrijkste onderscheidende factor voor zakelijk succes", aldus Greg Tomb, President van SAP SuccessFactors. "De link tussen de mensenervaring van een organisatie en haar bedrijfsprestaties is duidelijk: geen enkel bedrijf kan winnen zonder geëngageerde, gemotiveerde en gezonde werknemers. Het feit dat we nu operationele HR-gegevens van SAP SuccessFactors-oplossingen kunnen koppelen aan gegevens van werknemerservaringen uit SAP Qualtrics-oplossingen, is heel spannend voor ons. We zijn zeer verheugd deze nieuwe oplossingen voor onze klanten te lanceren om hen te helpen concurreren en winnen in de belevingseconomie."

HR

Samen stellen SAP SuccessFactors-oplossingen en SAP Qualtrics-oplossingen organisaties in staat om te concurreren op ervaringen, baanbrekende resultaten te behalen en concurrentievoordelen te creëren zo beweert Jay Choi, vice president van Qualtrics EmployeeXM. "Om te slagen in de belevingseconomie, moeten HR-leiders ervaringsgegevens in hun operationele systemen en bedrijfsprocessen verankeren om dieper inzicht te krijgen in, te voorspellen en actie te ondernemen bij het transformeren van werknemerservaringen."

De drie Employee Experience Management-oplossingen die HR-leiders en praktijkmensen in staat stellen om hun werknemerservaringen te verbeteren, zijn:

SAP Qualtrics-medewerkersbetrokkenheid: deze oplossing identificeert ervaringen met ervaring, betrokkenheid en productiviteit, zodat HR-leiders en managers in realtime kunnen acteren om talent aan te trekken, te ontwikkelen, te betrekken en te behouden. SAP Qualtrics Employee Engagement, gebaseerd op intelligente analyses, analyseert open tekstreacties en voert statistische analyses uit om de grootste betrokkenheid en impactdrivers binnen een organisatie te voorspellen, zoals bedrijfsvoordelen of manager-werknemerrelaties. Managers hebben ook toegang tot rolgebaseerde dashboards met aandachtsgebieden en inzichten over waar ze verbeteringen kunnen aanbrengen voor hun individuele teams.

SAP Qualtrics Employee Lifecycle: deze oplossing biedt realtime en bruikbare inzichten in werknemerservaringen tijdens de volledige medewerkerreis. Het maakt gebruik van expertinhoud van Qualtrics XM Solutions om onboarding- en exit-inhoud, workflow en automatiseringen te bieden die direct in het bestaande HCM-systeem van een organisatie kunnen worden gebouwd. HR-leiders kunnen de Employee Lifecycle van SAP Qualtrics gebruiken om gepersonaliseerde werknemerservaringen te creëren en te begrijpen door enquêtes te activeren op specifieke mijlpalen, zoals onboarding van de eerste dag, training, promotie, exit en meer.

SAP Qualtrics Employee Benefits Optimizer: deze first-of-its-vriendelijke oplossing maakt gebruik van een op keuze gebaseerde gezamenlijke methode om snel de ideale voordelen en compensatiepakketten voor de unieke cultuur en het budget van een organisatie te identificeren. Het belangrijkste is dat feedback van medewerkers centraal staat in het ontwerpproces van voordelen. De oplossing simuleert de voordelen die werknemers bereid zijn te maken, biedt begeleide configuratiemogelijkheden en levert real-time trends en rapporten over de meest impactvolle en optimale voordelenpakketten - allemaal zonder de noodzaak van een gegevenswetenschapper of constante hermodellering die bestaat in de huidige oplossingen en mogelijkheden.

Terug naar nieuws overzicht