Commvault boekt iets meer omzet en zwarte cijfers over hele boekjaar

06-05-2019 | door: Witold Kepinski

Commvault boekt iets meer omzet en zwarte cijfers over hele boekjaar

Commvault, aanbieder van data protection, backup data management, zag zijn omzet omzet over het helea jaar groeien met 2 procent naar 711 miljoen dollar. De nettowinst was 3,6 miljoen dollar, beter dan het verlies van 61,9 miljoen dollar van een jaar eerder.

Commvault boekte in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar minder omzet en een verlies. De omzet daalde met 2 procent naar 181.4 miljoen dollar. Het nettoverlies steeg van 1,7 naar 2,2 miljoen dollar. 

"Commvault heeft de afgelopen twaalf maanden uitgebreide operationele en organisatorische veranderingen doorgevoerd, waardoor we de kosten konden verlagen, de herhaalbare inkomsten konden verhogen en een aanzienlijke winstgroei op jaarbasis konden realiseren. We hebben echter meer werk te doen om ervoor te zorgen dat Commvault zijn potentieel bereik ", aldus Sanjay Mirchandani (foto), president en ceo van Commvault. “Sinds ik enkele maanden geleden bij Commvault kwam, heb ik consequent van klanten en partners gehoord dat Commvault de beste technologie heeft om gegevens te beschermen, te beheren en te gebruiken. Ons niveau van innovatie is en blijft de kern van ons succes. Om de marktkansen die onze innovatie biedt beter te benutten, richten we ons op het vereenvoudigen van ons bedrijf en het verbeteren van de uitvoering. Op elk van deze gebieden zijn acties gaande, en onze medewerkers zijn enthousiast over de richting waarin Commvault op weg is. Ik ben ervan overtuigd dat we de basis hebben die nodig is om meer winstgevende groei en waardecreatie te realiseren."

Verder is bekend geworden Ron Müller, SVP van Wordwide Sales van Commvault Systems is vertrokken. Müller was bijna twee decennia werkzaam bij het bedrijf.

Rens Koopman, country manager bij CommVault Benelux stapte onlangs over naar ServiceNow waar hij sales director wordt.

Terug naar nieuws overzicht