Oracle belicht Cloud Apps strategie success
03-05-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Oracle belicht Cloud Apps strategie success

Mark Hurd, CEO van Oracle, sprak onlangs met verslaggevers tijdens de jaarlijkse Oracle Media Days over hoe het bedrijf zijn positie uitbouwt met business cloud apps. Hurd zei dat Oracle zal blijven voortbouwen op zijn winst in de cloud markt via de holistische suites die het biedt als een alternatief voor ‘point’ oplossingen, met veel kennis van applicaties in on-premise als in cloud omgevingen.

Hurd zei ook dat Oracle populair is bij klanten door opkomende technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en blockchain aan te bieden als functies in bestaande technologieën in plaats van als afzonderlijke producten.

Volgens Hurd zal Oracle blijven profiteren van de migratie van zijn klanten die naar de cloud migreren - een proces dat zich waarschijnlijk een aantal jaren zal voltrekken. "De sector voor zakelijke apps is zeer gefragmenteerd, maar Oracle groeit sneller dan de markt en we zijn goed gepositioneerd om het leeuwendeel te nemen," zei hij.

Hurd zei dat klanten er veel baat bij hebben als ze naar de cloud gaan, waardoor ze meer aan innovatie kunnen uitgeven. "B2B-technologie probeert te zorgen voor zijn technische schuld die hij de afgelopen decennia heeft opgebouwd en probeert zijn technische schuld die is geëvolueerd in hardware, software, configuraties en datacenters te verwijderen", zei hij.

Groei in de cloud stimuleren

Andere belangrijke leidinggevenden en klanten van Oracle spraken ook tijdens de Oracle Media Day. Tijdens een paneldiscussie met een aantal klanten van Oracle cloud apps zeiden Norman Fray, SVP en Chief Accounting Officer voor workforce solutions-bedrijf TrueBlue dat zijn bedrijf cloudtechnologie gebruikt om de omzetgroei te stimuleren. “Een van de redenen waarom we voor Oracle hebben gekozen, is dat we weten dat je ons overal mee naartoe neemt waar we nodig hebben om de wereld rond te gaan. Dit zal zeker onze groei mogelijk maken."

Security

Edward Screven, de hoofdarchitect van Oracle, legde uit waarom cloud-leveranciers als Oracle de sleutel zullen zijn voor het beschermen van bedrijfs- en persoonlijke gegevens. "Van de overheid en bedrijven kan niet worden verwacht dat zij cyberaanvallers alleen innoveren," zei hij. "Dat is onze taak. We kunnen datacenters bouwen en gegevens op schaal efficiënter beveiligen dan welke individuele klant ook." Hij merkte op dat "AI en machine learning in de Oracle Cloud reacties op ongebruikelijke activiteiten kunnen detecteren en automatiseren, waardoor klanten worden beschermd tegen interne en externe bedreigingen." 

"We kunnen patchen zonder downtime, en dit is fundamenteel anders dan wat andere cloudleveranciers bieden," voegde hij eraan toe. "Oracle is een beveiligingsbedrijf en dat is het altijd geweest," zei hij.

De toekomst is autonoom

Andrew Mendelsohn, EVP, Database Server Technologies, Oracle en Steve Daheb, SVP, Oracle Cloud, spraken over de Oracle Autonomous Database. "Opkomende technologieën doordringen elk aspect van het leven," zei Daheb. "We zien zelfrijdende auto's, we zien precisiemedicijnen, we zien slimme steden. We zitten op een omslagpunt waar bedrijven beginnen overtreffen de consument bij de adoptie van opkomende technologie."

Andy Mendelsohn merkte op: "Als je vandaag met CIO's en CTO's praat, zullen ze je allemaal vertellen dat we transformeren om een gegevensgestuurde onderneming te zijn - 100% zal je dat vertellen. Maar als je op voorhand gaat, hebben ze overal gegevens. Hun datawetenschappers kunnen de data niet vinden, ze weten niet waar het is, ze weten niet hoe ze het moeten verplaatsen naar waar het nuttig is. Dat is iets wat we aanpakken met onze autonome database. Ze hebben een catalogus met metagegevens die laat zien waar de gegevens zich bevinden, en ze willen er gewoon wat analyse op uitvoeren. Ze willen het sanitair niet doen. Ze willen gewoon iets nuttigs doen met de gegevens."

Next-Gen Cloud Infrastructure

Kyle York, VP, productstrategie, Oracle Cloud Infrastructure en Rahul Patil, SVP, Software Engineering, Oracle Cloud Infrastructure, spraken over de kenmerken van de next-gen cloud van Oracle. "We hebben de cloud opnieuw uitgevonden, zodat klanten hun applicaties niet opnieuw hoeven uit te vinden", aldus Patil. "De meeste andere cloudleveranciers eisen dat klanten hun applicaties herschrijven of opnieuw ontwerpen. Het bedrijf dat vertrouwd is met de meeste gegevens zal winnen - en dat is de reden waarom Oracle zal winnen, omdat onze klanten hun bedrijfskritieke informatie over Oracle hebben."

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud