Red Hat heeft een nieuw logo

03-05-2019 | door: Witold Kepinski

Red Hat heeft een nieuw logo

Red Hat, aanbieder van cloud en open source technologie heeft een nieuw logo. Het logo is mede ontworpen door Paula Scher, een partner bij het ontwerpbureau Pentagram.

"Red Hat als bedrijf dankt zijn naam aan de rode lacrossekap gedragen door een van onze oprichters, Marc Ewing. Wanneer zijn medestudenten hulp nodig hadden in het computerlaboratorium Carnegie Mellon, zouden ze "op zoek gaan naar de man met de rode hoed". Tientallen jaren namen we de opdracht om de controle over softwareontwikkeling en -innovatie van een paar kloosters te ontnemen en te bezorgen Wij stelden onszelf op als subversieve helden en gewaagde agenten van verandering en we brachten de rode hoed mee op reis", zo meldt het bedrijf in een blog.

Rode Hoed

Red Hat meldt verder: "Na 25 jaar is het toneel echter anders ingesteld. In bedrijfssoftware hebben we nu meer vrienden dan vijanden. Er is een grote kans voor ons om iets groters te bouwen dan we ons in 1993 hadden kunnen voorstellen. Wanneer elk bedrijf nu een gegevensbedrijf is en elke ontwikkelaar nu een open source-ontwikkelaar is, is er geen "meer". We zijn allemaal agenten van verandering. Dus het is tijd om een symboolpassing van die nieuwe realiteit aan te nemen. Er is nog werk aan de winkel. Of dat nu het recht op innovatie beschermt, platforms maakt om de volgende doorbraak te ondersteunen of bedrijven helpt om meer open te worden, we gaan het doen. En wanneer mensen hulp nodig hebben, hopen we dat ze op zoek gaan naar degenen met de rode hoed."

Red Hat wordt overgenomen door IBM. Open source is de hoeksteen van innovatie, aldus IBM.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud