Frank Slootman volgt Bob Muglia op als CEO Snowflake
03-05-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Frank Slootman volgt Bob Muglia op als CEO Snowflake

Cloud datawarehouse provider Snowflake benoemt de voormalige ServiceNow ceo Frank Slootman tot de nieuwe CEO en voorzitter. Slootman volgt Bob Muglia op die het bedrijf heeft verlaten na het leiden van Snowflake door vijf jaar van ongekende groei.

Tussen 2011 en 2017 was Slootman Chairman en CEO van ServiceNow. Daarvoor was Slootman voorzitter en CEO van Data Domain, een bedrijf dat hij van de allereerste fase leidde, tot een IPO en uiteindelijk tot een verkoop van 2,4 miljard dollar aan EMC.

"Snowflake is een van de belangrijkste nieuwe bedrijven in Silicon Valley en we geloven dat Frank op dit moment de juiste leider is om dat potentieel volledig te realiseren," zei Mike Speiser, Board Director bij Snowflake, "De beste tijd om iets te veranderen is wanneer alles gaat goed. We zijn heel blij dat Frank het roer op Snowflake heeft genomen. We willen ook de ongelooflijke rol erkennen die Bob Muglia de afgelopen vijf jaar heeft gespeeld om ons zover te krijgen."

Cloud

"Snowflake is een speciaal bedrijf", zei Frank Slootman. "Er draait heel veel software in de cloud, maar er is maar heel weinig gebruik van de schaal, prestaties, elasticiteit en economie van de cloud. Snowflake doet dit en het is klaar om het toonaangevende gegevensplatform van het cloud-tijdperk te worden.

Snowflake heeft vorig jaar 450 miljoen dollar aan groeifinanciering opgehaald, bijna een verdubbeling van de totale financiering tot meer da 920 miljoen dollar. De omzet is vorig jaar verdubbeld met 257 procent en het bedrijf heeft nu meer dan 1.000 professionals over de hele wereld.

Management

Het managementteam is eerder versterkt met Chief Legal Officer Margo Smith; Chief Finance Officer Thomas Tuchscherer; en Chief People Officer Kathy O'Driscoll. Adobe CFO Mark Garrett is nu ook lid van de Board of Directors van Snowflake.

Product innovatie

Verder is Snowflake beschikbaar op Microsoft Azure , waarmee tegemoet wordt gekomen aan de platformbehoeften van klanten in meerdere clouds. Verder zijn er nieuwe strategische partnerschappen met Microsoft, Databricks, Datarobot, H2O en Qubole gesloten.

Partner Connect

Voor partners heeft Snowflake Partner Connect gelanceerd, een oplossing waarmee klanten snellere inzichten uit hun gegevens kunnen krijgen via vooraf gebouwde integraties met bestaande partners voor gegevensintegratie (ETL en ELT) en BI-partners.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud