Microsoft tweakt Azure AI, Blockchain en IoT aanbod

03-05-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft tweakt Azure AI, Blockchain en IoT aanbod

Het Microsoft Azure cloud platform wordt verijkt met meer nieuwe toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI), machine learning, mixed reality, Blockchain en Internet of Things (IoT). Dit meldt de leverancier aan de vooravond van zijn jaarlijkse Build conferentie in Seatlle waar veel developers samenkomen. De nieuwe oplossingen passen in de strategie om klanten te ondersteunen rond het bouwen van applicaties die passen in intelligente cloud en edge omgevingen.

Ten eerste is Azure Machine Learning vernieuwd. Dit is een cloud gebaseerd platform dat een interface biedt voor slepen en neerzetten voor het voorbereiden, trainen en implementeren van machine learning modellen die drie verschillende groepen te bedienen. Dat zijn ten eerste ontwikkelaars die werken met een code-first model willen. Ten tweede de zakelijke experts dei werken met een no-code model. Ten derde de IT-professionals of andere niet-ontwikkelaar-techneuten, die het 'drag-and-drop'-model willen gebruiken

AI modellen

De interoperabiliteit van Azure Machine Learning wordt breder doordat het platform Open Neural Network Exchange  ondersteund, een ecosysteem voor AI modellen dat ook ondersteund door Amazon Web Services (AWS) en Facebook. Het platform ondersteunt ook ONNX Runtime dat Microsoft open source heeft gemaakt.

DevOps en Cognitive Services

Verder is binnen Azure Machine Learning een verbeterde Azure DevOps-integratie, gebruikersinterface en ondersteuning voor Nvidia Tensor en Intel nGraph voor het programmeren van processoren. Verder wordt Azure Search voorzien van AI met Azure Cognitive Services-algoritmen waardoor business intelligence en analytics mogelijkheden worden verbeterd. Azure Cognitive Services wordt ook verrijkt met applicaties met betere besluitvormingsmogelijkheden, waaronder een content moderator en een personalisatietool.

Edge en IoT

Microsoft heeft twee aankondigingen gedaan om de prestaties van het platform voor edge en IoT computing te verbeteren. Microsoft Azure SQL Database Edge ondersteunt edge computing met ingebouwde AI in-database machine learning. Verder komt IoT Plug and Play op de markt. Dit is een IoT modelleer taal om IoT toepassingen met de cloud te verbinden.

Mixed Reality

Rond mixed-reality breidt Microsoft de ondersteuning voor HoloLens 2 met de HoloLens 2 Development Engine. Ondersteuning voor streaming wordt geboden door Unreal Engine 4. De Development Edition van de nieuwe HoloLens 2 headset wordt geleverd met 500 dollar aan Azure-credits en drie maanden durende trials met Unity Pro en de Unity PiXYZ-plug-in. De kosten voor een hololens ligt rond de 3.500 dollar. Voor rond 99 dollar per maand op basis van een termijn van drie jaar kan de headset ook worden afgenomen. 

Blockchain

Microsoft voert de investeringen op om ontwikkelaars te ondersteunen rond Blockchain. In 2018 kondigde Microsoft Azure Blockchain Workbench aan, dat ontwikkelaars een eenvoudige UI gaf om blockchain-applicaties te modelleren op een voorgeconfigureerd Azure-ondersteund netwerk.

De nieuwe Azure Blockchain Service vereenvoudigt de vorming, het beheer en het beheer van consortium blockchain-netwerken, waardoor bedrijven zich kunnen concentreren op workflowlogica en app-ontwikkeling. Azure Blockchain Service implementeert een volledig beheerd consortiumnetwerk en biedt ingebouwde besturing voor algemene beheertaken, zoals het toevoegen van nieuwe leden, het instellen van machtigingen en het verifiëren van gebruikerstoepassingen.

Ethereum platform

Microsoft kondigt ook aan dat het Ethereum-platform van JP Morgan, Quorum, het eerste playbook is dat beschikbaar is in Azure Blockchain Service, waarmee Microsoft en JP Morgan-klanten schaalbare blockchain-netwerken in de cloud kunnen implementeren en beheren.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud