Witold Kepinski - 03 mei 2019

QTS koopt datacenters Eemshaven en Groningen en werkt met Eurofiber

Eurofiber en QTS hebben een strategische samenwerking aangekondigd rond de voor 44 miljoen dollar nieuw verworven datacenters van QTS in Eemshaven en Groningen van het failliete bouwconcern TCN. Deze samenwerking omvat onder andere connectiviteitsdiensten en een gezamenlijke aanpak op het gebied van marketing en verkoop. 

QTS heeft een groot aantal datacenters wereldwijd, recent aangevuld door de aankoop van twee datacenters in Eemshaven en Groningen, in aanvulling op zijn reeds bestaande datacenter in Amsterdam.

'QTS behoort wereldwijd tot de marktleiders op het gebied van datacenters, met een zeer solide financiële basis. Het is een ideale samenwerkingspartner voor ons uitgebreide aanbod van connectiviteitsdiensten bij zijn marktlancering in deze regio’, zegt Paul Naastepad (foto), managing director bij Eurofiber Nederland. 'Wij hanteren vergelijkbare strategieën om verder te groeien en zien samen een kans om Eemshaven te positioneren als een belangrijk knooppunt voor interconnectie met de wereld. Daarmee komen wij tegemoet aan de steeds toenemende vraag naar hyperscaleen hybride colocatie-oplossingen.'

Eurofiber gaat QTS voorzien van zijn dubbele glasvezelverbinding tussen Eemshaven – Groningen, en Amsterdam. In mei 2018 heeft Eurofiber aangekondigd een tweede geografisch gescheiden verbinding aan te gaan leggen. Door het creëren van deze nieuwe, verschillende routes met lage latency draagt Eurofiber bij aan een nog aantrekkelijker vestigingsklimaat in Eemshaven, specifiek voor zeer grote datacenters en andere bedrijven die enorme datastromen beheren. QTS zal ook gebruik maken van DCspine, een interconnectieplatform voor datacenters: een innovatie van Eurofiber.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024