Dell Technologies Cloud biedt nieuwe infrastructuur toepassingen

30-04-2019 | door: Witold Kepinski

Dell Technologies Cloud biedt nieuwe infrastructuur toepassingen

Dell Technologies introduceert Dell Technologies Cloud, een nieuwe reeks cloud-infrastructuuroplossingen waardoor hybrid cloud-omgevingen eenvoudiger te implementeren en te beheren zijn. Door de kracht van VMware en Dell EMC-infrastructuur te combineren, neemt Dell Technologies Cloud de complexiteit van de cloud weg door consistente infrastructuur en operaties voor IT-resources aan te bieden, in public en private clouds en aan de edge, ongeacht de locatie. Dit meldt de leverancier tijdens de Dell Technologies 2019 conferentie in Las Vegas.

Volgens IDC maakt meer dan 70% van de bedrijven gebruik van meerdere cloud-omgevingen en is het ontwikkelen van een succesvolle multi-cloudstrategie de grootste uitdaging op het gebied van het datacenter voor de meeste bedrijven. Door in meerdere clouds te werken hebben organisaties veel management-consoles en tegenstrijdige processen geïnstalleerd, met als gevolg dat innovatie stroef verloopt en de complexiteit toeneemt. De beste oplossing is een hybrid cloud-aanpak die een vertrouwde management interface biedt en die zich uitstrekt over meerdere clouds. Uit onderzoek van VMware kwam naar voren dat 83 procent van de cloud adopters op zoek is naar consistente infrastructuur en operations, zowel in het datacenter als in de cloud. De Dell Technologies Cloud is specifiek ontworpen om deze uitdaging aan te gaan.

"Voor veel organisaties zorgt het diverse cloud-landschap voor een enorme hoeveelheid IT-complexiteit en niemand is beter gekwalificeerd en in staat om klanten te helpen deze uitdaging aan te gaan dan Dell Technologies", aldus Jeff Clarke, vice chairman of products and operations van Dell Technologies. "Cloud is geen bestemming; het is een operationeel model. Met Dell Technologies Cloud en gezamenlijke engineering tussen Dell EMC en VMware bieden we een uniforme hybrid clou-dervaring. Dit biedt een consistente infrastructuur en operations op elke locatie, waar de cloud zich ook bevindt – van on-premises datacenters tot en met public clouds en de opkomende edge – waardoor onze klanten meer controle hebben over hun multi-cloud-reis."

Het Dell Technologies Cloud-portfolio bestaat uit het nieuwe Dell Technologies Cloud Platforms en het nieuwe Data Center-as-a-Service-aanbod, VMware Cloud on Dell EMC. Deze bieden een flexibel scala aan IT- en managementopties met een nauwe integratie en één enkele leverancierservaring voor inkoop, implementatie, services en financiering. Dell Technologies Cloud geeft klanten meer controle over hun hybrid clouds, on premises, met een consistente cloud-infrastructuur voor alle cloudtypen en een brede set van meer dan 4.200 VMware Cloud Provider Program-providers en hyperscalers.

Deze hybrid cloud-benadering wordt aangeboden door een krachtige integratie van hardware, software, services en consumptie-opties van Dell EMC en VMware.

De Dell Technologies Cloud complementeert deze kerntechnologie met een brede set diensten, zoals beveiliging, gegevensbescherming en lifecycle management. Het helpt succes te garanderen door middel van consulting, infrastructuurimplementatie, management, ondersteuning en educatieve diensten terwijl het tegelijkertijd een public cloud-achtige IT-infrastructuurconsumptie biedt.

Dell Technologies Cloud biedt volgens de leverancier de volgende voordelen:

Vergroot de wendbaarheid – Gebruik vertrouwde VMware-tools om applicaties aan te bieden, te beheren, automatiseren en orkestreren via meerdere cloud-implementatieopties. Dit biedt organisaties workload placement-flexibiliteit via één enkele operationele hub in public, private en edge clouds, ondersteund door een breed, wereldwijd netwerk van cloud service providers.

Versnelt innovatie – Kies het eenvoudigste en snelste pad om hybrid cloud te implementeren. Nu VMware Cloud Foundation standaard beschikbaar is op Dell EMC VxRail biedt Dell Technologies Cloud Platforms de eerste gezamenlijk ontworpen hybrid cloud-infrastructuur-stack die nauw geïntegreerd is met VMware's flexibele, full stack-HCI-architectuur. Klanten kunnen er ook voor kiezen om de on-premises cloud-ervaring uit te breiden door gebruik te maken van Dell EMC VxBlock 1000 converged infrastructuur en door Dell Technologies gevalideerde storage-, compute- en networkingopties.

Verbetert de cloud economics – Beheer applicaties naadloos op verschillende clouds en bespaar tijd en kosten door onnodige herplatforming van applicaties te elimineren. Ook hebben organisaties meerdere opties om te betalen voor IT: kopen, huren of het afnemen van een service via Dell Financial Services. IDC-onderzoek wijst uit dat Dell Technologies Cloud de total cost of ownership tot 47% kan verlagen in vergelijking met native public cloud.1

Vermindert bedrijfsrisico's – Verhoog het vertrouwen in de bedrijfsvoering door de levering van compatibele IT-services die worden ondersteund door ingebouwde beveiliging en geautomatiseerd lifecycle management van de cloud-leverancier met hun meest kritische workloads. Organisaties profiteren van de ervaring en vertrouwde oplossingen van Dell Technolgies om de serviceniveaus te verbeteren en beter te voldoen aan zakelijke vereisten.

Dell Technologies Services versnelt de time to value voor Dell Technologies Cloud Platforms met een uitgebreid dienstenportfolio. Dit omvat het ontwikkelen van een cloud-strategie en een roadmap tot managed services en ondersteuning. Tijdens de reis biedt Dell Technologies Services diensten aan voor applicatieprofilering voor het beoordelen van de geschiktheid van de cloud en migratie applicaties, implementatie en infrastructuurintegratie, en het definiëren en opbouwen van de rollen en processen om over te schakelen naar een cloud-georiënteerd bedrijfsmodel.

Datacenter en de edge

VMware Cloud on Dell EMC combineert Dell EMC VxRail met kerntechnologie van VMware, waarvan een voorbeeld werd getoond (Project Dimension) tijdens VMworld 2018 US. Met dit Dell Technologies Cloud-aanbod kunnen organisaties infrastructuur gebruiken, zoals een public cloudservice, in datacenters en edge-omgevingen. Hierdoor kunnen IT-organisaties de basistaken, zoals infrastructuur management en -onderhoud, elimineren met op abonnement gebaseerde prijzen. VMware Cloud on Dell EMC biedt ook een bidirectionele verbinding met public clouds voor applicatie- en dataportabiliteit via een hybrid cloud-besturingsvlak.

Omdat het wordt geleverd in een Datacenter-as-a-Service-model voor hun on-premises omgevingen, kunnen organisaties infrastructuurbeheer, probleemoplossing en onderhoud aan VMware overlaten en zich in plaats daarvan concentreren op het bouwen van innovatieve applicaties waarmee het bedrijf zich kan onderscheiden. Ze kunnen profiteren van enterprise-grade dataservices, beveiliging en veerkracht die ingebouwd is in de oplossing. Ook kunnen ze add-on-services bieden zoals back-up, disaster-recovery en bursting-mogelijkheden.

Beschikbaarheid

Dell Technologies Cloud Platforms is nu wereldwijd beschikbaar. Dell Technologies Cloud Data Center-as-a-Service, geleverd als VMware Cloud on Dell EMC met VxRail, is momenteel beschikbaar in beta-implementaties met beperkte beschikbaarheid voor klanten gepland voor de tweede helft van 2019.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud