Redactie - 30 april 2019

Dell Technologies Unified Workspace biedt werkplek van de toekomst

Dell Technologies Unified Workspace biedt werkplek van de toekomst image

Dell Technologies introduceert de Unified Workspace. Het platform integreert software, services en hardware zodat mensen in een aangename en productieve omgeving kunnen werken. Dit wordt gemeld tijdens het Dell Technologies World 2019 event in Las Vegas.

Omdat het concept van de toekomsige werkplek realiteit wordt voor organisaties over de hele wereld, eisen medewerkers volgens Dell Technologies de flexibiliteit om altijd en overal te werken, samen te werken en te innoveren, op elke manier die ze willen. Bedrijven moeten dit soort omgeving bieden om nieuw talent aan te trekken en hun huidige werknemers betrokken, productief en veilig te houden met apparaten die zijn afgestemd op hun behoeften, aldus Dell Technologies. Toch zijn IT-afdelingen vaak niet in staat om zich te concentreren op transformatieve initiatieven voor werknemerservaring, omdat zij het grootste deel van hun tijd doorbrengen met lopende taken zoals pc-implementatie, helpdeskverzoeken en monitoring en probleemoplossing zo beweert Dell Technologies.

IT-afdeling

Dell Technologies introduceert daarom Unified Workspace om IT te helpen de eindgebruikerservaring te transformeren. Deze benadering van computergebruik door eindgebruikers geeft werknemers een frustratievrije, kant-en-klare ervaring, terwijl ze IT in staat stelt om geautomatiseerde, open en intelligente oplossingen voor uniform beheer te bieden, aldus Dell Technologies. Unified Workspace moet volgens de leverancier een revolutie teweegbrengen in de manier waarop IT-beheerders hun eindgebruikers helpen bij het selecteren, implementeren, beveiligen, beheren en ondersteunen van apparaten via flexibele, schaalbare services en oplossingen die kunnen worden geïntegreerd met elke klantomgeving, ongeacht de OS-, apparaat- en cloudomgeving zo meldt de Amerikaanse leverancier in Las Vegas.

"Stel u een intelligente oplossing voor die u de specifieke apparaten en toepassingen vertelt die uw personeel nodig heeft op basis van hun specifieke gebruik. Stelt u zich eens een voor die deze gepersonaliseerde apparaten vervolgens rechtstreeks aan de eindgebruiker levert, vooraf geconfigureerd en vooraf geladen met alle apps en beveiligingsfuncties die zij nodig hebben zonder dat IT het apparaat hoeft aan te raken. Stel je nu voor dat dezelfde oplossing de eindgebruiker proactief helpt met het oplossen van dagelijkse IT-problemen zoals wachtwoordresets, toegang tot applicaties en verloren VPN-verbindingen", aldus Jeff Clarke, vice-voorzitter Products & Opeartions bij Dell Technologies. "Dat is Dell Technologies Unified Workspace, een oplossing om IT te helpen bij het implementeren, beveiligen, beheren en ondersteunen van vrijwel alle apparaten uit de cloud."

Workspace ervaring

Dell Technologies Unified Workspace moet helpen bij de transformatie van de manier va werken door IT toe te staan om tijdrovende, complexe en toch kritische taken te stroomlijnen met mogelijkheden die zichtbaarheid, inzichten en automatisering bieden. Het geïntegreerde platform stelt klanten in staat te beginnen waar ze de meeste hulp nodig hebben - of het nu in het selectieproces is of inzet of zelfs beveiliging of management - en vervolgens naar de volgende prioriteit te gaan totdat ze de volledige Unified Workspace ervaring hebben om IT in te schakelen en werknemers te ondersteunen zo meldt Dell Technologies.

Cloud

Traditioneel pc-levenscyclusbeheer (PCLM) is high-touch, duur en schaalt niet naar steeds mobielere en externe werknemers zo beweert Dell Technologies. Met VMware Workspace ONE als de ruggengraat van Dell Technologies Unified Workspace, kunnen klanten gebruikmaken van uniforme eindpuntbeheertechnologie om hun manier van implementeren, beheren en beveiligen van hun Dell-apparaten te moderniseren, aldus de Amerikaanse leverancier.

Zodra een deviceis geïmplementeerd, maken de uniforme eindpuntbeheerfuncties van Workspace ONE het voor klanten mogelijk om verder te gaan dan traditionele PCLM met cloudbeleidbeheer, gestroomlijnde applicatieverzorging, geautomatiseerde patches en verbeterde bewaking en diagnostiek van apparaatgezondheid. Workspace ONE biedt een uniforme, digitale werkruimte-ervaring, omdat medewerkers naadloos toegang hebben tot elke native, SaaS of interne applicatie met single sign-on vanaf elk apparaat.

Inzicht

Met behulp van gegevensgestuurde inzichten die bepalen hoe de medewerker hun pc gebruikt - van het batterijverbruik en het opslaggebruik tot mobiliteitsvereisten en de meest gebruikte applicaties - zegt Dell Technologies klanten te helpen de juiste pc en applicaties voor elke medewerker te selecteren, waarbij de vooraf geconfigureerde apparaten worden verzonden rechtstreeks van de Dell-fabriek naar de eindgebruikers, ongeacht waar ze zich bevinden. Deze laagdrempelige ervaring bespaart IT-tijd en geld, waardoor ze hun bronnen kunnen richten op andere strategische projecten terwijl werknemers met gepersonaliseerde apparaten en toegang tot gegevens en applicaties kunnen worden gebruikt, zodat ze meteen productief zijn wanneer ze voor het eerst opstarten, aldus Dell Technologies.

Dell-provisioning voor VMware Workspace ONE stelt organisaties in staat om apparaten die vooraf zijn geconfigureerd met bedrijfstoepassingen en -instellingen rechtstreeks van de Dell-fabriek naar eindgebruikers te verzenden, waardoor de tijd die wordt besteed aan het staging van apparaten voor IT en het minimaliseren van uitvaltijd van eindgebruikers wordt verminderd. Deze methode kan tot bijna een week IT-tijd per 1.000 ingezette devices besparen, aldus de leverancier.

BIOS security

Hackers zijn steeds geavanceerder geworden en BIOS is een gebied van toenemende zorg voor klanten geworden, aldus Dell Technologies. Het off-host opslaan van de BIOS-standaarden zorgt ervoor dat de gebruiker kijkt naar een niet-versimpelde versie van de BIOS-standaarden in tegenstelling tot concurrenten die de BIOS-informatie opslaan op het hardwareapparaat zelf, dat beschadigd kan raken. Met Unified Workspace introduceert Dell Technologies Dell SafeBIOS, een nieuwe off-host BIOS-verificatiemogelijkheid geïntegreerd met VMware Workspace ONE, Secureworks en CrowdStrike.

Deze integratie biedt een ongekend inzicht in de integriteit van het BIOS. Beveiligingsoperaties kunnen nu proactief aanvallen op hun BIOS detecteren met behulp van hun CrowdStrike-console en toegang krijgen tot de allerbeste inzichten met Secureworks. Met deze zichtbaarheid kan IT geautomatiseerde workflows instellen in Workspace ONE om over-the-air updates te pushen om niet-conforme apparaten weer conform te maken. De mogelijkheid om metingen direct in Secureworks-gegevens te koppelen, CrowdStrike-dreigingsdetectie en VMware Workspace ONE-apparaatgezondheid biedt een extra niveau van bewaking en zichtbaarheid, aldus Dell Technologies. Dit bouwt voort op andere componenten binnen Unified Workspace om endpoints veilig te houden, zoals Dell SafeGuard and Response, een portefeuille voor bedreigingsbeheer van next-generation, endpoint-beveiligingsoplossingen die de beheerde beveiliging, expertise op incidentrespons en analyse van bedreigingsgedrag van Secureworks combineert met het uniforme eindpuntbeschermingsplatform van CrowdStrike.

User Experience

Dell Technologies Unified Workspace zal ook de nieuwe Dell ProManage voor eindgebruikers bevatten, een gestandaardiseerd managed services-aanbod ontworpen om IT-beheerprocessen te verbeteren en betere ervaringen te creëren voor IT, bedrijfsmanagers en werknemers. Dit omvat een servicedesk, apparaatbeheer en accountbeheer beschikbaar tegen een prijs per stoel en maakt gebruik van technologieën die de ondersteuning van eindgebruikers automatiseren en stroomlijnen waar en wanneer ze die nodig hebben. De goed opgeleide, hoog opgeleide IT-specialisten van Dell Services worden een geïntegreerd onderdeel van de IT-teams van klanten, waardoor zij hun focus kunnen verleggen naar strategische bedrijfsprioriteiten.

Telemetrie

Overal in Unified Workspace wordt voorspellende en proactieve ondersteuning geboden die in de loop van de tijd inzichtelijker, actiever en persoonlijker wordt. Zo heeft Dell ProSupport Plus met SupportAssist klanten geholpen om de tijd te nemen om een defecte harde schijf tot 11x sneller op te lossen. Met nog meer telemetrie kan IT zijn eindgebruikers ondersteunen met realtime zichtbaarheid, proactieve oplossingen en prescriptieve updates.

Beschikbaarheid

Dell Provisioning voor VMware Workspace ONE, ProDeploy Client Suite en ProSupport Suite voor pc's zijn momenteel beschikbaar. Dell ProManage voor eindgebruikers is beschikbaar vanaf augustus 2019 in de VS en Canada. Dell SafeBIOS off-host-validatie is over het algemeen beschikbaar.

Dell SafeBIOS-integratie met VMware Workspace ONE, Secureworks en CrowdStrike zijn beschikbaar in het tweede kwartaal van 2019.

Dell SafeGuard en Response is nu beschikbaar

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024