Samsung investeert $2,9 miljoen in cryptocurrency wallet ontwikkelaar Ledger

26-04-2019 | door: Redactie

Samsung investeert $2,9 miljoen in cryptocurrency wallet ontwikkelaar Ledger

De Zuid-Koreaanse technologie-gigant Samsung heeft $2,9 miljoen geïnvesteerd in cryptocurrency wallet ontwikkelaar Ledger. Dat heeft Eric Larchevêque, mede-oprichter en uitvoerend voorzitter van Ledger, bevestigd op Twitter op 24 april.

Ledger is een Franse startup opgericht in 2014 die hardware cryptocurrency walletsontwikkelt. Ledgers populairste product is de Ledger Nano S, een hardware wallet waarmee men 23 verschillende cryptocurrencies kan opslaan, waaronder bitcoin (BTC), ripple (XRP), litecoin (LTC) en ethereum (ETH).

De Ledger Nano S lijkt op een flashdrive en kost zo’n $67, oftewel €59. In januari bracht Ledger de Nano X uit, een verbeterde versie met een groter scherm en bluetooth-ondersteuning. In maart kondigde Ledger aan dat de Nano S de eerste en enige gecertificeerde hardware wallet op de markt is.

Het Franse zakenmagazine Capital meldt dat de investering de waarde van Ledger naar ongeveer $290 miljoen tilt. Het bedrijf ontving $7 miljoen in een Series A financieringsronde in 2017 en $75 miljoen in een Series B financieringsronde in 2018.

Naar verluidt is Samsung bezig met het ontwikkelen van een eigen blockchain en is het bedrijf eventueel van plan een eigen cryptocurrency uit te brengen: de Samsung Coin. Dat liet een anonieme bron op 24 april weten.

Twee maanden geleden onthulde Samsung de nieuwe Galaxy S10 telefoons. De telefoons worden geleverd met Samsung Knox en Samsung Pay waarmee het ook mogelijk is om wallet keys op te slaan.

Auteur: Kevin Schijven. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl. 

Terug naar nieuws overzicht