Microsoft boekt meer omzet dankzij hybride cloud aanbod
25-04-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft boekt meer omzet dankzij hybride cloud aanbod

Microsoft bereikte in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 30,57 miljard dollar. Dat is een stijging van 14 procent ten opzichte van 26,82 miljard dollar in hetzelfde kwartaal van het jaar ervoor. De nettowinst steeg tot 8,81 miljard dollar.

Microsoft profiteert van zijn cloud aanbod die klanten afnemen zoals Azure en Office 365. Vooral de hybride cloud is een goede business zo meldt Microsoft ceo Satya Nadella (foto). "Azure is de enige echte hybride, hyperscale cloud die zich tot de edge uitstrekt. Azure biedt op een unieke wijze consistentie tussen ontwikkelomgevingen, bedieningsmodellen en technologiestacks, ongeacht of ze verbonden of niet verbonden zijn met de public cloud." Zo kunnen cloud service providers (csp's) goede business doen door Windows Server en SQL Server omgevingen naar de Azure cloud te migreren.

Verder steeg de Dynamics 365 omzet met 43 procent, een combinatie van cloud ERP en CRM systemen. De inkomsten van LinkedIn stegen 27 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Microsoft zag ook groei met zijn Windows-activiteiten. De OEM-omzet van Windows steeg met 9 procent in het derde fiscale kwartaal, waardoor het personal computing-segment van Microsoft steeg naar 10,68 miljard dollar, een stijging van 7,6 procent ten opzichte van 9,92 miljard dollar het jaar ervoor. Windows 10 is nu actief op meer dan 800 miljoen devices. De omzet van Surface devices zijn met 21 procent gegroeid.

Lees alle details op de site van Microsoft.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud