Avanade en Capgemini eveneens getroffen door geavanceerde phishing aanval

23-04-2019 | door: Witold Kepinski

Avanade en Capgemini eveneens getroffen door geavanceerde phishing aanval

Avanade en Capgemini hebben ook last gehad van een geavanceerde phishing aanval van hackers waarvan Wipro ook eerder last van had. De systemen van Wipro werden gebruikt als startpunt voor aanvallen op ten minste een dozijn clientsystemen, volgens een KrebsOnSecurity-rapport.

Avanade bevestigt dat het ook een doelwit was van een beveiligingsincident, waarbij 34 van de werknemers van het bedrijf in februari werden getroffen. Avanade meldt dat er geen impact was op de klantenportefeuille van Avanade of gevoelige klantgegevens, aangezien het bedrijf in staat was om de situatie snel te beheersen. Een evaluatie door de joint venture Microsoft-Accenture concludeerde dat de schending, dat in februari 2019 plaatsvond, een geïsoleerd incident was.

Capgemini meldt dat zijn interne Security Operations Center (SOC) een verdachte activiteit detecteerde op een paar laptops en servers tussen 4 maart en 19 maart. Het kwaadaardige gedrag vertoonde vergelijkbare patronen als Wipro. Maar er werd geen doel getroffen bij Capgemini waarbij noch het bedrijf, noch een van zijn klanten enige impact ondervonden tot op heden.

De cyberaanval op Wipro waarbij naar verluidt minstens een dozijn van zijn klanten betrokken waren, had geen impact op de bedrijfsactiviteiten van het bedrijf. Dit meldt Wipro in een brief aan managers van de beurzen waar het aandeel wordt verhandeld.

Terug naar nieuws overzicht
Security