'50.000 bedrijven nog niet voorbereid op verdwijnen ISDN2'

18-04-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

'50.000 bedrijven nog niet voorbereid op verdwijnen ISDN2'

Bijna 50.000 Nederlandse bedrijven hebben nog geen alternatief geregeld voor ISDN2. Zij dreigen hierdoor in september letterlijk 'uit de lucht' te zijn zodra ISDN2 verdwijnt.

Dit blijkt uit een schatting van Tele2 Zakelijk. Omdat de gevolgen hiervan desastreus kunnen zijn voor desbetreffende ondernemers, luidt de zakelijke provider de noodklok. Het moderniseren van het traditionele telefonienetwerk is een noodzakelijke transitie, in het voorjaar van 2017 werd voor het eerst aangekondigd dat de stekker uit ISDN2 gaat. Gemiddeld duurt het 4 en 16 weken – afhankelijk van het pakket - om volledig over te stappen naar een digitaal alternatief.

Actie is geboden

"Over vier en een halve maand laten we het ISDN2-tijdperk voorgoed achter ons maar we signaleren dat dit nog niet tot alle bedrijven in Nederland is doorgedrongen. Een deel van de organisaties ondernam reeds actie door een digitaal alternatief te regelen, maar een waarschuwing is op zijn plek. Nu de deadline van 1 september nadert, zouden de 50.000 bedrijven die nog steeds gebruikmaken van ISDN2 hier een prioriteit van moeten maken om problemen te voorkomen. Doen ze dat niet, zijn ze vanaf september niet meer bereikbaar. En is de enige manier om ze te bereiken via een postduif", zegt Léon Toet, Directeur Zakelijke markt.

Om deze boodschap over te brengen zet Tele2 Zakelijk vandaag de oude vertrouwde postduif aan het werk om zakelijke ISDN2-gebruikers in het hele land aan te sporen direct over te stappen op ‘Het Nieuwe Bellen’. Postduiven vlogen vandaag uit om de bedrijven die nog niets hebben geregeld eraan te herinneren dat er werk aan de winkel is.

Helemaal uit de lucht

Naast telefonie en internet zijn er ook andere diensten die via een ISDN2-lijn lopen. De fax - die nog wordt gebruikt in de juridische dienstverlening – stopt ermee evenals pinapparaten, inbraak- en brandalarmsystemen en zelfs de lift. Om de 50.000 bedrijven die nog steeds gebruikmaken van ISDN2 op weg te helpen, brengt Tele2 Zakelijk een checklist uit die helpt bij het overstappen naar een digitaal alternatief. Deze bestaat onder meer uit het inventariseren van de huidige lijnen zoals telefonie, fax, alarmlijn, pinnen en noodlijn in de lift, en koppelt daar acties aan.

Terug naar nieuws overzicht